Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
23. ledna 2024 11:26
Čas čtení 0:46

Proslulého drogového bosse odsoudili k 808 letům vězení. Má na svědomí jeden z nejhorších masakrů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Proslulého drogového bosse odsoudili k 808 letům vězení. Má na svědomí jeden z nejhorších masakrů
Zdroj: TASR/AP

Rigoberto Danilo Morales si vyslechl konečné rozhodnutí soudu.

Soud v Guatemale v pondělí odsoudil drogového barona Rigoberta Danila Moralese na doživotí za masakr 15 Nikaragujců a jednoho Nizozemce v roce 2008.

22. ledna 2024 15:35 Čas čtení 1:18 Alarmující výsledky průzkumu: Soudům důvěřuje jen osm procent obětí domácího násilí Alarmující výsledky průzkumu: Soudům důvěřuje jen osm procent obětí domácího násilí

Sedmatřicetiletý Morales byl zatčen v roce 2022 poté, co strávil 13 let na útěku. Soud s ním začal v září. Soud uvedl, že Morales dostal 50 let za každou vraždu a dalších osm let za spiknutí ve zločinecké skupině.

Navzdory tomuto trestu guatemalské zákony stanovují, že vězeň nesmí ve skutečnosti strávit ve vězení více než 50 let.


Podle prokuratury zastavili v roce 2008 pašeráci drog autobus s oběťmi, které přijížděly na guatemalské území z Nikaraguy. Domnívali se, že autobus převáží také drogy, ale když zjistili, že se spletli, zastřelili cestující a těla spálili na pozemku jednoho z pachatelů.


K různě dlouhým trestům odnětí svobody bylo v tomto případu odsouzeno dalších osm osob, včetně dalšího drogového bosse Marvina Montiela Marina a jeho manželky Sary Cruz.

Domů
Sdílet
Diskuse