Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
27. ledna 2024 18:00
Čas čtení 0:40

Kofola podnikla důležitý krok. Společnost s oblíbenými nápoji se rozhodla expandovat na nový trh

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Firma Kofola vyrábí také jiné oblíbené nápoje, jako například Rajec či Jupí. Nyní se rozhodla expandovat na trh nápojových automatů.

Kofola koupila podíl ve výši 49 % ve firmě Mixa Vending, která se zaměřuje na provozování nápojových a jídelních automatů. Součástí dohody je i opce Kofoly na získání majoritního podílu.


Generální ředitel Kofoly za Česko a Slovensko Daniel Buryš uvedl, že společnost dlouhodobě zajímá trh nápojových automatů, kde uplatní své produkty. Věří, že vzájemné synergie pomohou k růstu a zlepšení služeb na obou stranách.

Mixa Vending zaměstnává téměř sto lidí a působí v Česku a okrajově i na Slovensku. Nabízí funkční řešení pro občerstvení na pracovištích, ale také v hotelech, restauracích a kavárnách. Na českém trhu zastupuje několik zahraničních značek.

Kofola vyrábí i jiné úspěšné nápoje

Kofola je jedním z nejvýznamnějších výrobců nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Má 11 výrobních závodů na pěti evropských trzích. K produktům firmy kromě stejnojmenného nápoje patří také nápoje značek Rajec, Korunní, Ondrášovka, Kláštorná Kalcia, Jupí, Vinea nebo Semtex.

Do skupiny patří také UGO, český výrobce směsí z léčivých rostlin Leros, slovinská společnost Radenska a chorvatský výrobce minerálních vod Studenac. Kofola má více než dva tisíce zaměstnanců.

Kofola
Zdroj: Skupina Kofola
Domů
Sdílet
Diskuse