Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
4. února 2024 16:45
Čas čtení 0:45

V Česku hrozí kvůli dešti povodně. Silný vítr může způsobit škody

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku hrozí kvůli dešti povodně. Silný vítr může způsobit škody
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Meteorologové varují před vzestupem hladin vodních toků, který se očekává v průběhu nedělního večera a noci na pondělí.

Povodňová bdělost a pohotovost platí pro vodní toky odvodňující Krkonoše, Jizerské hory, Orlické hory a Jeseníky, které budou vlivem předpovídaných srážek a tání sněhu výrazně stoupat. Povodí horního Labe a horní Jizery může dosáhnout až druhého stupně povodňové aktivity. Na ostatním území Česka se očekává překročení prvního stupně. 

I nadále je v platnosti výstraha před silným a velmi silným větrem. Největší nárazy se očekávají v druhé polovině noci na pondělí a v pondělí dopoledne. Na Vysočině může vítr dosáhnout v nárazech až 90 km/h, na horách dokonce až 110 km/h. Na zbytku území meteorologové očekávají nárazy o síle 70 km/h. 

3. února 2024 13:16 Čas čtení 0:56 Do Česka vtrhne silný vítr. Může způsobit škody i komplikace v dopravě Do Česka vtrhne silný vítr. Může způsobit škody i komplikace v dopravě

Očekávají se škody 

Meteorologové varují, že kromě nárazů bude vysoká také samotná průměrná rychlost větru, která bude trvat několik hodin. Z toho důvodu může docházet ke škodám. Nejnižší rychlost větru meteorologové naopak očekávají v severočeských nížinách a na jihovýchodě Česka. 

Domů
Sdílet
Diskuse