Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Eva Thonhauserová
7. února 2024 8:13
Čas čtení 1:01

Bývalý novinář Fox News udělá rozhovor s Putinem. Oznámil, kdy a kde ho zveřejní

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bývalý novinář Fox News udělá rozhovor s Putinem. Oznámil, kdy a kde ho zveřejní
Zdroj: Maxim Blinov, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR

Tucker Carlson byl reportérem stanice Fox News, odkud ho vyhodili.

Americký konzervativní moderátor Tucker Carlson v úterý oznámil, že přijel do Moskvy, aby udělal rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. „Přijeli jsme udělat rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Uděláme to velmi brzy,“ uvedl Carlson ve videu zveřejněném na sociální síti X.

6. února 2024 13:30 Čas čtení 0:32 Českem se šíří další podvodné SMS zprávy. Takhle je rozeznáš Českem se šíří další podvodné SMS zprávy. Takhle je rozeznáš

Nelíbí se mu, že Putin není slyšet

Ve více než čtyřminutovém videu bývalý novinář televize Fox News, ze které byl loni v dubnu propuštěn, vysvětluje, proč se rozhodl udělat rozhovor s ruským prezidentem.

Řekl, že úkolem novinářů je informovat veřejnost. Rozhovory západních novinářů s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským označil za „kuplířství“ a „vládní propagandu“. Kritizoval média za to, že nedělají rozhovory s Putinem. Západní publikum prý nikdy neslyšelo jeho hlas, což novinář označil za špatné.

Vyjádřil se i Elon Musk

Rozhovor s Putinem bude volně dostupný na Carlsonových webových stránkách. Dále uvedl, že majitel sociální sítě X Elon Musk souhlasil s tím, že rozhovor s prezidentem Putinem nebude na síti „blokovat“ ani „potlačovat“.

Obvinil také administrativu amerického prezidenta Bidena z „nezákonného sledování textových zpráv jeho týmu“ s cílem zmařit plánovaný rozhovor s ruským prezidentem. Dodal, že západní vlády jistě udělají vše pro to, aby video cenzurovaly.

6. února 2024 16:35 Čas čtení 1:02 Jarní prázdniny přehledně: Podívej se, kdy budeš mít volno Jarní prázdniny přehledně: Podívej se, kdy budeš mít volno

Carlson dosáhl jako moderátor Fox News rekordní sledovanosti. Podle agentury AFP šířil řadu konspiračních teorií, například o podvodech během amerických prezidentských voleb v roce 2020.

Po odchodu z Fox News Carlson založil vlastní pořad na televizní stanici X, kde jeho videa dosahují obrovské sledovanosti. Fox News vede právní bitvu o zastavení tohoto pořadu, protože údajně porušuje podmínky jeho smlouvy.

Domů
Sdílet
Diskuse