Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
7. února 2024 v 16:19
Čas čtení 0:44

Myší trus nebo plíseň: Hygiena uzavřela prodejnu v oblíbené pražské tržnici

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Myší trus nebo plíseň: Hygiena uzavřela prodejnu v oblíbené pražské tržnici
Zdroj: Státní zemědělská a potravinová inspekce ČR/Potraviny na pranýři

Pražská tržnice Sapa patří mezi oblíbené cíle řady lidí, hygiena tam má ale často plné ruce práce.

V úterý musela uzavřít prodejnu THU HUÖNG, důvodů měla hned několik. Jak informoval portál Potraviny na pranýři, kontrola zjistila mimo jiné výskyt trusu hlodavců, plísní v chladicích zařízeních, plesnivých potravin nebo výrazně zanedbaný úklid.

7. února 2024 v 12:15 Čas čtení 0:42 Nejoblíbenější holka v Alianci. Ministryně Černochová spouští prodej trička, které darovala Babišovi Nejoblíbenější holka v Alianci. Ministryně Černochová spouští prodej trička, které darovala Babišovi

„S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ uvedla inspekce. Na to, jak to v prodejně vypadalo, se můžeš podívat v galerii. Bude ti hned jasnější, proč k uzavření došlo:

Potraviny na pranýři, SapaPotraviny na pranýři, SapaPotraviny na pranýři, SapaPotraviny na pranýři, Sapa
Zobrazit galerii
(7)

Tržnice se cílem kontrol stává často. Loni v období mezi srpnem a říjnem uzavřeli kontroloři hned čtyři tamní restaurace. „Inspektoři se na místě setkali se stopami po působení hlodavců, a to i myšího trusu. Ten se nacházel v přípravně pokrmů či u lednice v prostoru pro zákazníky. Restaurace nebyla řádně zabezpečená proti vnikání škůdců. Zjistili jsme i nevhodné skladování potravin či výskyt plísně,“ uvedla tehdy Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).

7. února 2024 v 7:35 Čas čtení 1:19 Víš, co znamenají štítky na oblečení? Správným zacházením můžeš životnost svých kousků prodloužit Víš, co znamenají štítky na oblečení? Správným zacházením můžeš životnost svých kousků prodloužit

V listopadu 2022 zase Státní veterinární správa při společné kontrole s policisty odhalila v prodejně v areálu Sapa přes 700 kg nevyhovujících potravin. Provozovatel nedokázal doložit původ produktů, chyběly informace o jejich datu použitelnosti či datu minimální trvanlivosti. Část potravin živočišného původu vykazovala známky kažení a zapáchala.

Domů
Sdílet
Diskuse