Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
12. února 2024 12:56
Čas čtení 0:56

Padl trest pro Tadeáše Růžičku, zápasník si trestní příkaz ještě nepřevzal

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Padl trest pro Tadeáše Růžičku, zápasník si trestní příkaz ještě nepřevzal
Zdroj: OKTAGON MMA

Růžička loni zveřejnil videozáznam, na kterém fackuje bezvládně ležícího muže a sprostě mu nadává.

Policie Růžičku loni v srpnu obvinila ze dvou trestných činů, za které mu hrozily až tři roky ve vězení. Redakce CNN Prima News zjistila, že soud potrestal zápasníka trestním příkazem, který si Růžička ještě nepřevzal.

12. února 2024 9:45 Čas čtení 1:30 Energie zlevňují. Kde získat nejvýhodnější nabídku a jak je to s fixací? Energie zlevňují. Kde získat nejvýhodnější nabídku a jak je to s fixací?

„Pravděpodobně tak netuší, že ho soud za výtržnictví poslal na 11 měsíců do vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců,“ informoval web televizní stanice.

V srpnu loňského roku se na internetu rozšířilo video, na kterém bojovník Tadeáš „Mawar“ Růžička stojí nad bezvládně ležícím mužem, nadává mu a fackuje ho. Za to jej odsoudili mnozí kolegové z branže a od organizace Oktagon MMA, kde se v minulosti představil, dostal nadobro stopku. Poškozeného muže z videa se policistům podařilo identifikovat a vyslechli ho. Bojovník měl na krku obvinění ze dvou trestných činů.

12. února 2024 11:10 Čas čtení 0:47 El Niño vrcholí, ale brzy ho vystřídá úplně jiný jev, varují meteorologové El Niño vrcholí, ale brzy ho vystřídá úplně jiný jev, varují meteorologové

Případem se kriminalisté zabývali několik měsíců a nyní je jasno. „Ve věci pana obviněného byl vydán 31. ledna 2024 trestní příkaz,“ uvedla pro CNN Prima News mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Kaňáková. Mluvčí městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala redakci sdělil, že obviněnému byl uložen trest odnětí svobody ve výměře 11 měsíců, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu 40 měsíců.

Trestní příkaz si ale Růžička dosud nepřevzal. Dokud se tak nestane, není pravomocný. Jakmile jej Růžička převezme, má dvě možnosti. Buď s ním bude souhlasit, nebo proti němu může do osmi dnů podat odpor. V tom případě by soud naplánoval hlavní líčení, ke kterému by se bijec musel dostavit.

Domů
Sdílet
Diskuse