Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adam Tichý
12. února 2024 16:45
Čas čtení 0:54

Další problémový produkt s HHC. Dívka z Chomutova musela po jeho požití do nemocnice

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Další problémový produkt s HHC. Dívka z Chomutova musela po jeho požití do nemocnice
Zdroj: Policie České republiky

Mladistvá dívka z Chomutova skončila po požití želatinových proužků s obsahem HHC v nemocnici. Jde tak o další případ otravy látkou HHC, která je v Česku stále legální.

Minulé týdny ve veřejném prostoru rezonovalo téma HHC a jeho požití mladistvými. Dělo se tak převážně kvůli případu z Karlových Varů, kde se v jedné ze škol několik žáků předávkovalo želé bonbony s obsahem látky HHC. V pondělí chomutovští policisté řešili podobný případ.

7. února 2024 10:35 Čas čtení 1:21 Válek chce zakázat HHC. Přijdou jiné látky, říká protidrogový koordinátor Válek chce zakázat HHC. Přijdou jiné látky, říká protidrogový koordinátor

Dívka, která pozřela želatinový proužek s obsahem HHC, podle policie nevěděla, že v cukrovince omamná látka je. „Musela být po jejím požití hospitalizována ve zdravotnickém zařízení,“ informovala policejní mluvčí Pavla Kofrová. „Kriminalisté na případu usilovně pracovali, ale nakonec byl odložen, neboť HHC je v naší zemi zatím legální,“ doplnila.

Vlivem těchto událostí se téma HHC a jeho prodeje řešilo i mezi politiky. Ministr zdravotnictví například minulý týden navrhl, aby se látka HHC zařadila na seznam návykových látek. Vláda tento návrh schválila. Vláda dále prosazuje novelu, která by poté látku regulovala podle věku.

Podle některých politiků ale zákaz HHC nepomůže. Například politička Jana Michailidu (Piráti) si myslí, že po zákazu HHC se objeví další podobné omamné látky. „Máme spoustu dalších látek, kvůli kterým děti končí v nemocnici. HHC je ve světle reflektorů, protože je to velké politické téma,“ uvedla dále Michailidu.

Domů
Sdílet
Diskuse