Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
13. února 2024 13:30
Čas čtení 0:46

Promluvila pozůstalá obětí vražd v Klánovickém lese. Poděkovala za podporu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Promluvila pozůstalá obětí vražd v Klánovickém lese. Poděkovala za podporu
Zdroj: Unsplash/David Monje/volně k použití

Téměř dva měsíce po tragické události, ke které došlo v Klánovickém lese, promluvila pozůstalá obětí. Manželka zastřeleného muže a matka nemluvněte v prohlášení poděkovala lidem, kteří ve sbírce na pomoc darovali už více než 12 milionů korun.

„Kdo víno má, a nepije, kdo hrozny má, a nejí je, kdo ženu má, a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.“ Tímto slavným citátem Jana Wericha začíná prohlášení pozůstalé. Uvedla, že tento výrok byl jedním z nejoblíbenějších citátů jejího muže, který byl zavražděn v Klánovickém lese stejným vrahem, jenž o týden později střílel na filozofické fakultě v Praze.

12. února 2024 18:15 Čas čtení 0:35 Společnost Wizz Air ruší velké množství letů, škrty se dotknou i Prahy Společnost Wizz Air ruší velké množství letů, škrty se dotknou i Prahy

Pozůstalá v prohlášení dále píše o ztrátě a bolesti, ale i odhodlání jít dál. „Rozhodla jsem se, že i přes to všechno ale svůj život vyhasnout nenechám a pokusím se ho žít pro sebe a svého syna naplno a nejšťastněji, jak dokážu. Tak, jak by si to přál můj muž. Rozhodla jsem se nebýt vůl a zůstat člověkem,“ uvedla pozůstalá.

Sbírku na pomoc obětem tragédie zorganizovali přátelé rodiny z Klánovic a místní komunita skrze Nadační fond pomoci. „Bez vás by to, milí přátelé, známí i neznámí, nešlo. Díky vám můžeme se synem žít dál naše životy tak, jak je máme rádi, jak chceme, bez zásadních existenčních změn a obav,“ poděkovala dárcům matka a manželka obětí. Vybrané prostředky pozůstalí využijí na terapie i běžné potřeby rodiny.

Domů
Sdílet
Diskuse