Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adam Tichý
24. února 2024 7:30
Čas čtení 0:40

Začíná hlavní program Dne za Ukrajinu. Součástí je velký koncert a pochod

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Začíná hlavní program Dne za Ukrajinu. Součástí je velký koncert a pochod
Zdroj: TASR/AP

V sobotu 24. února si svět připomíná dvouleté výročí začátku ruské invaze na Ukrajinu. Neziskové organizace a různé spolky proto zorganizovaly řadu akcí za účelem podpory napadené Ukrajiny.

Mezi organizace, které Den za Ukrajinu pořádají, patří například Člověk v tísni, Paměť národa, Milion chvilek pro demokracii nebo Nadační fond pro Ukrajinu.

23. února 2024 9:30 Čas čtení 1:01 Češi by měli uctívat Stepana Banderu, měl říct Ondřej Vetchý. Video je ale falešné Češi by měli uctívat Stepana Banderu, měl říct Ondřej Vetchý. Video je ale falešné

Program této benefiční akce začal už ve čtvrtek 22. února a končit bude v úterý 27. února. Hlavní události se ale budou konat právě v sobotu. Patří mezi ně koncert pro děti rodičů, kteří podporují Ukrajinu – ten začne ve 13:00.

Následovat bude pochod od pomníku Tarase Ševčenka na Smíchově přes Karlův most až na Staroměstské náměstí. Sobotní program v hlavním městě bude zakončen koncertem ve Foru Karlín. Vystoupí například Chinaski, Pokáč, Kašpárek v rohlíku pro dospělé nebo jedna z nejúspěšnějších kapel ukrajinské hudební scény Love ‘n Joy. Koncertem „pro všechny slušný lidi“ provedou Světlana Witowská a Jindřich Šídlo. 

Den za Ukrajinu ale nebude probíhat pouze v Praze. Pochod na podporu Ukrajiny a proti strachu se půjde například v Olomouci. Zapálit svíčku obětem války budeš moct i v Jablonci nad Nisou. Další akce budou probíhat i v Brně nebo v Plzni. Celý program si můžeš prohlédnout zde.

Domů
Sdílet
Diskuse