Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
26. února 2024 v 16:23
Čas čtení 0:36

Evropská komise potvrdila zákaz prodeje HHC. Víme, kdy začne platit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Zákaz skončí 1. ledna 2025, kdy by už měla platit připravovaná novela zákona o návykových látkách.

Evropská komise (EK) potvrdila rozhodnutí české vlády ohledně zařazení psychoaktivních látek HHC, HHC-O a THCP na seznam zakázaných návykových látek. ČTK to sdělil mluvčí ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob. Zákaz jejich prodeje i držení bude podle rozhodnutí vlády platit ode dne následujícího po zveřejnění nařízení vlády ve sbírce zákonů, zřejmě od příštího týdne.

26. února 2024 v 12:01 Čas čtení 0:44 Výkonnější PlayStation ještě letos? Nové informace odhalují úžasný výkon i datum vydání Výkonnější PlayStation ještě letos? Nové informace odhalují úžasný výkon i datum vydání

„Nařízení, kterým tyto látky na seznam zařazujeme, jsem obratem podepsal a poslal ho k podpisu premiéra,“ uvedl na sociální síti X ministr Vlastimil Válek (TOP 09). Zákaz by podle něj měl začít platit po publikování ve sbírce na začátku příštího týdne.

HHC, cukrovinka
Zdroj: Policie České republiky

Zákaz skončí 1. ledna 2025, kdy by s největší pravděpodobností měla vejít v platnost novela zákona o návykových látkách, která je označuje jako psychoaktivní a reguluje jejich prodej. Vláda se ke kroku rozhodla proto, že v posledních týdnech nemocnice hlásily častější intoxikace dětí a mladistvých. Držení látky bude nově přestupkem s pokutou až 15 tisíc korun, při větším množství hrozí i vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse