Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
26. února 2024 12:01
Čas čtení 0:44

Výkonnější PlayStation ještě letos? Nové informace odhalují úžasný výkon i datum vydání

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Výkonnější PlayStation ještě letos? Nové informace odhalují úžasný výkon i datum vydání
Zdroj: PlayStation / propagační materiál

Sony bojuje s propadem prodejů i absencí větších exkluzivit. Před koncem roku proto hodlá představit mezigenerační vylepšení PlayStationu 5 Pro.

Sony do konce letošního roku neplánuje vydat žádnou větší herní exkluzivitu pro své konzole PlayStation, což je problém, který se promítá i do faktu, že počet prodaných konzolí klesá. Čísla by však měl nakopnout mezigenerační upgrade v podobě PlayStationu 5 Pro, který podle nejnovějších spekulací dorazí v závěru roku 2024.

26. února 2024 10:06 Čas čtení 0:44 Firma stojící za slavným antivirovým softwarem prodávala uživatelská data. Teď musí zaplatit pokutu 400 milionů korun Firma stojící za slavným antivirovým softwarem prodávala uživatelská data. Teď musí zaplatit pokutu 400 milionů korun

O plánovaném vydání informovala americká televizní stanice CNBC. Ta uvedla, že podle analytiků by tento krok měl zvýšit zájem o PlayStation 5 a nabídnout vylepšený hardware připravený na vydání hry Grand Theft Auto VI v roce 2025. Jak moc vylepšený?

Jaký bude mít výkon?

Podle serveru Tom's Guide by hrubý výkon verze Pro mohl oproti základní konzoli značně narůst. Hovoří se dokonce až o dvojnásobném navýšení hrubého výpočetního výkonu. PlayStation 5 Pro by tak mohl nabídnout výkon až 23 Tflops. Pokud by to byla pravda, nová konzole by pohodlně zvládala hraní ve 4K se snímkovou frekvencí 120 fps.

Kdy dorazí?

Co se konkrétního data vydání týče, nejpravděpodobněji se nyní jeví podzimní měsíce jako říjen nebo listopad, kdy ostatně Sony vydalo i své předchozí konzole. Hlavním cílem bude stihnout Vánoce, které by pochopitelně znamenaly velký boost prodeje.

Domů
Sdílet
Diskuse