Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
1. března 2024 9:30
Čas čtení 0:52

Pizza, párky i zmrzlina. Toto je top 10 veganských výrobků v Česku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pizza, párky i zmrzlina. Toto je top 10 veganských výrobků v Česku
Zdroj: Pexels/volně k užití

Projekt Rostlinně, který podporuje a oslavuje rostlinnou kuchyni, vyhlásil výsledky ankety Rostlinný produkt roku 2023. Již šestá anketa se nesla ve znamení alternativ ryb a privátních značek. Do hlasování se zapojilo přes 2500 lidí.

Vítězem ankety se stala vegan pizza Margherita od značky K-take it veggie. Za touto privátní značkou stojí společnost Kaufland a výrobek je jednou z mála mražených hotovek v českých řetězcích. Navíc je i cenově dostupný.

29. února 2024 16:31 Čas čtení 0:26 Známý obchodní řetězec zavírá desítky poboček. V Česku jich má tři sta Známý obchodní řetězec zavírá desítky poboček. V Česku jich má tři sta

Na stříbrné příčce se umístily Vemondo vegan lasagne, další hotovka privátní značky, tentokrát od společnosti Lidl. I ta je cenově příznivá a ideální na večer, kdy není čas vařit. Příprava v troubě trvá jen čtvrt hodiny. Třetí místo obsadila Rama Crema 31%, což je alternativa sladké smetany ke šlehání a do vaření.

Do top 10 se dále dostaly alternativy ryb, rostlinné párky, paštiky i zmrzlina.

UmístěníProduktSpolečnost
1.Vegan Pizza MargharitaKaufland
2.Vemondo Vegan LasagneLidl
3. Rama Crema 31%Upfield
4.Garden Gourmet Marine Style Crispy FiletNestlé
5.Fantastic Mushroom JerkyTimba
6. Prémiová tofu paštika Pâtifu OceánVeto
7.Carte d’Or Vegan kokosová zmrzlinaUnilever
8.Sausages Bavarian whiteVegetus
9.Rostlinné karbanátky à la treskaGood Calories
10.Proteinový hrachový miso burgerKalma

Projekt Rostlinně monitoruje nabídku českého trhu. Skrze anketu chce dát výrobcům najevo podporu a vyzvat je k vývoji dalších novinek s označením „vegan“.

Dle nejnovějších dat společnosti IPSOS plánuje čtvrtina Čechů a Češek do svého jídelníčku zařadit více rostlinných alternativ a až 34 procent lidí chce v budoucnu omezit spotřebu masa a masných výrobků.

Domů
Sdílet
Diskuse