Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
8. března 2024 12:15
Čas čtení 0:32

Obchod s HHC produkty v Plzni vzali útokem důchodci. Nakoupili náplně do vaporizérů i bonbony

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Obchod s HHC produkty v Plzni vzali útokem důchodci. Nakoupili náplně do vaporizérů i bonbony
Zdroj: Unsplash/Elsa Olofsson/volně k užití

Zákaz prodeje výrobků obsahujících kanabinoidy HHC a THCP motivoval některé zvědavce k vyzkoušení látky na poslední chvíli. Příkladem může být jeden plzeňský obchod, který zaznamenal zvýšenou poptávku zejména ze strany starších zákazníků.

O zástupech seniorů a seniorek před plzeňským obchodem Cannaland informoval server Novinky.cz. Podle tamního prodejce Matěje Šolce začali do prodejny staří lidé proudit zejména v posledních čtrnácti dnech před nabytím účinnosti zákazu. „Chtěli to ještě v klidu doma vyzkoušet, než to bude nelegální,“ vysvětlil serveru Šolc. 

4. března 2024 7:15 Čas čtení 1:43 V Česku začal platit zákaz HHC. Jaká hrozí pokuta a za jaké množství můžeš jít do vězení? V Česku začal platit zákaz HHC. Jaká hrozí pokuta a za jaké množství můžeš jít do vězení?

Zákaz měl podle Šolce přesně opačný efekt, než se čekalo. Díky vyšší poptávce ze strany seniorů a seniorek se obchodu podařilo v podstatě vyprodat zásoby produktů s obsahem HHC, mezi nimi i náplně do vaporizérů či cukrovinky. Jeden manželský pár ve věku okolo šedesáti let například odcházel s balením HHC bonbonů. 

Zákaz prodeje produktů s obsahem HHC má platit do konce letošního roku. Od příštího roku by se měla látka na pulty obchodníkům vrátit, její prodej bude povolen pouze v kamenných obchodech a zákazníkům ve věku nad 18 let. 

Domů
Sdílet
Diskuse