Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
9. března 2024 10:55
Čas čtení 0:28

Extrémní počasí na Sněžce. Zastavila se tam lanovka, horská služba vydala varování

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Extrémní počasí na Sněžce. Zastavila se tam lanovka, horská služba vydala varování
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Pudelek/volně k užití

Horská služba vydala upozornění na extrémní počasí v Krkonoších.

Na sobotu platí pro Krkonoše výstraha před silným větrem. Jeho nárazy budou přesahovat až 20 metrů za sekundu. Na hřebenech hor dosáhne až rychlosti nad 30 metrů za sekundu.

9. března 2024 10:08 Čas čtení 0:39 Praha na víkend zavírá důležité stanice metra. Podívej se, o které se jedná Praha na víkend zavírá důležité stanice metra. Podívej se, o které se jedná

Na Sněžce panují oproti zbytku oblasti obzvlášť extrémní klimatické podmínky. Podle údajů meteorologické stanice na poštovně je aktuální teplota na nejvyšší hoře Česka minus 4,1 stupně. Z důvodu silného větru však pocitová teplota sahá až k minus 15,3 stupně. Povrch hory je zledovatělý, horská služba tedy při jejím výšlapu doporučuje přibalit horské náčiní.

„Pokud se na Sněžku vůbec vydáte, doporučujeme použití nesmeků, popřípadě maček,“ napsala Horská služba Krkonoše.

Lanovka na nejvyšší horu Česka se ve své druhé části zastavila. Z Růžové hory na Sněžku od rána kvůli silnému větru nejezdí.

Domů
Sdílet
Diskuse