Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
10. března 2024 9:07
Čas čtení 0:32

Polsko si dokáže představit jednotky NATO na Ukrajině. Putin se nás prý musí bát

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Šéf polské diplomacie ocenil iniciativu Emmanuela Macrona.

Polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski na páteční tiskové konferenci uvedl, že přítomnost sil NATO na Ukrajině není nemyslitelná.

„Přítomnost sil NATO na Ukrajině není nemyslitelná. Oceňuji iniciativu francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, protože jde o to, aby se bál Putin, ne abychom se my báli Putina,“ řekl na konferenci Sikorski.

Francouzský prezident vzbudil rozruch po únorové konferenci evropských lídrů v Paříži, když hypoteticky nevyloučil vyslání západních vojsk na Ukrajinu a prohlásil, že i když v této věci neexistuje shoda, nelze nic vyloučit.

Později však své prohlášení upřesnil s tím, že to neznamená úvahy o nasazení vojsk v blízké budoucnosti, ale že otevírá debatu o možnostech další podpory Kyjeva. Vedoucí představitelé několika zemí, včetně Polska, následně uvedli, že o vyslání vojáků na Ukrajinu neuvažují. O možnosti přímé pomoci Ukrajině hovořil po setkání s Macronem tento týden i prezident Petr Pavel.

putin
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse