Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
11. března 2024 10:44
Čas čtení 0:54

Agentury stáhly fotografii královské rodiny. Upravila ji sama princezna (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Agentury stáhly fotografii královské rodiny. Upravila ji sama princezna (Aktualizováno)
Zdroj: X/ @KensingtonRoyal

Několik velkých zpravodajských agentur stáhlo z oběhu fotografii distribuovanou Kensingtonským palácem, na kterém je Catherine, princezna z Walesu, a její děti. Šlo o první oficiální snímek od operace, kterou princezna podstoupila v lednu.

Fotografie byla zveřejněna v neděli se zprávou, že Catherine děkuje veřejnosti za podporu při příležitosti Dne matek ve Spojeném království. Královská rodina tak chtěla zamezit spekulacím a konspiračním teoriím, které se začaly šířit na internetu. Princezna z Walesu se totiž od zákroku neukázala na veřejnosti a lidé se začali obávat o její zdraví.

Nově zveřejněný snímek měl však spíše opačný účinek. Po bližším prozkoumání fotografie je totiž pravděpodobné, že fotografii někdo upravil. Jedná se o rukáv princezny Charlotte a zip na levé straně bundy princezny Catherine. Největším problémem je právě rukáv dcery Catherine, který není správně zarovnaný a vůbec nenavazuje na její ruku. Fotografie byly zveřejněny i na sociálních sítích a pod příspěvky se ihned strhla vlna diskuse. Je tedy jasné, že se spekulace potlačit nepodařilo, spíše naopak.

manipulace
Zdroj: X/ @KensingtonRoyal

Snímek stáhly i tři velké zpravodajské agentury, jde o Reuters, Associated Press a France Presse. Všechny uvedly, že fotografii odstranily, jelikož narazily na známky manipulace. Agentury mají totiž velmi přísné zásady pro zveřejňování upravených fotografií, které tyto snímky jasně porušují. 

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

Později se ukázalo, kdo za manipulaci s fotografií stojí. Úpravy pochází přímo z královské rodiny. Snímek totiž upravila sama princezna z Walesu. „Jako mnoho amatérských fotografů občas experimentuji s úpravami. Chtěla jsem se omluvit za případné zmatky, které způsobila rodinná fotografie, kterou jsme včera sdíleli. Doufám, že jste všichni měli šťastný Den matek. C,“ uvedla na síti X (Twitter).

Domů
Sdílet
Diskuse