Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
11. března 2024 v 10:44
Čas čtení 0:54

Agentury stáhly fotografii královské rodiny. Upravila ji sama princezna (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Agentury stáhly fotografii královské rodiny. Upravila ji sama princezna (Aktualizováno)
Zdroj: X/ @KensingtonRoyal

Několik velkých zpravodajských agentur stáhlo z oběhu fotografii distribuovanou Kensingtonským palácem, na kterém je Catherine, princezna z Walesu, a její děti. Šlo o první oficiální snímek od operace, kterou princezna podstoupila v lednu.

Fotografie byla zveřejněna v neděli se zprávou, že Catherine děkuje veřejnosti za podporu při příležitosti Dne matek ve Spojeném království. Královská rodina tak chtěla zamezit spekulacím a konspiračním teoriím, které se začaly šířit na internetu. Princezna z Walesu se totiž od zákroku neukázala na veřejnosti a lidé se začali obávat o její zdraví.

Nově zveřejněný snímek měl však spíše opačný účinek. Po bližším prozkoumání fotografie je totiž pravděpodobné, že fotografii někdo upravil. Jedná se o rukáv princezny Charlotte a zip na levé straně bundy princezny Catherine. Největším problémem je právě rukáv dcery Catherine, který není správně zarovnaný a vůbec nenavazuje na její ruku. Fotografie byly zveřejněny i na sociálních sítích a pod příspěvky se ihned strhla vlna diskuse. Je tedy jasné, že se spekulace potlačit nepodařilo, spíše naopak.

manipulace
Zdroj: X/ @KensingtonRoyal

Snímek stáhly i tři velké zpravodajské agentury, jde o Reuters, Associated Press a France Presse. Všechny uvedly, že fotografii odstranily, jelikož narazily na známky manipulace. Agentury mají totiž velmi přísné zásady pro zveřejňování upravených fotografií, které tyto snímky jasně porušují. 

9. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:50 Charli XCX konečně přiměla celý svět, aby ji miloval. Naučí tě pařit, oslavovat ženskost a být tak trochu spratek Charli XCX konečně přiměla celý svět, aby ji miloval. Naučí tě pařit, oslavovat ženskost a být tak trochu spratek

Později se ukázalo, kdo za manipulaci s fotografií stojí. Úpravy pochází přímo z královské rodiny. Snímek totiž upravila sama princezna z Walesu. „Jako mnoho amatérských fotografů občas experimentuji s úpravami. Chtěla jsem se omluvit za případné zmatky, které způsobila rodinná fotografie, kterou jsme včera sdíleli. Doufám, že jste všichni měli šťastný Den matek. C,“ uvedla na síti X (Twitter).

Domů
Sdílet
Diskuse