Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
14. března 2024 16:27
Čas čtení 0:41

Tenhle trik zachrání baterii tvého iPhonu. Její životnost prodloužíš funkcí ve skrytém menu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Tenhle trik zachrání baterii tvého iPhonu. Její životnost prodloužíš funkcí ve skrytém menu
Zdroj: Unsplash / Sophia Stark

Bateriím se postupem času snižuje jejich kondice. To je způsobeno několika faktory, jako je třeba stárnutí materiálu, vliv okolních teplot anebo narůstající počet nabíjecích cyklů. Jakým způsobem můžeš kondici své baterie lépe udržovat?

iPhone nabízí několik funkcí, které ti s kondicí tvé baterie pomohou. Jednu z nich nabízí pouze nová řada iPhonů 15, jedná se o takzvaný „limit 80 procent“. Najdeš ho skrz nastavení, baterii, kondici baterie a optimalizaci nabíjení. Zapnutí funkce ti umožní nabíjet baterii svého telefonu maximálně do 80 procent. To znamená, že jakmile se ti iPhone nabije na 80 procent, nabíjení se pozastaví. Informaci poskytl web Mobilmania.

14. března 2024 10:37 Čas čtení 0:30 Jeden prsten vládne všem? Samsung se připravuje na vydání Galaxy Ring Jeden prsten vládne všem? Samsung se připravuje na vydání Galaxy Ring

Nejlepší je nenabíjet mobil nad 80 procent a zároveň baterii nenechávat spadnout pod 30. Apple ale dodává, že je v pořádku iPhone čas od času nabít na 100 procent, aby se udrželo přesné odhadování zbývající kapacity kondice baterie.

Druhá funkce, kterou Apple pro udržení lepší kapacity baterie ve svých telefonech poskytuje, je „Optimalizované nabíjení“. To funguje i pro iPhony ze starších řad. Díky tomuhle typu úspory se mobil běžným výkonem dobije do 80 procent a další procenta pak zpomalí. Pokud si tuhle funkci zapneš, tak musíš počítat s tím, že bude trvat několik nabití, než začne fungovat. Apple se totiž musí naučit tvoje nabíjecí návyky.

Domů
Sdílet
Diskuse