Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
18. března 2024 12:10
Čas čtení 0:33

OBRAZEM: Takto vypadají medaile pro mistrovství světa v hokeji

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
OBRAZEM: Takto vypadají medaile pro mistrovství světa v hokeji
Zdroj: Profimedia

Hokejisté budou na květnovém mistrovství světa v Praze a Ostravě usilovat o medaile z křišťálového skla. Organizátoři v pondělí odhalili jejich podobu.

„Hráči si na MS IIHF v ledním hokeji 2024 zahrají o originální medaile z křišťálového skla – materiálu, který je pro Českou republiku signifikantní,“ informoval český hokejový svaz v pondělí dopoledne.

18. března 2024 10:30 Čas čtení 0:39 Aktuálně: Jan Bendig si podle policie útok moukou na Českém slavíku objednal Aktuálně: Jan Bendig si podle policie útok moukou na Českém slavíku objednal

Medaile navrhla designérka Kateřina Handlová, výroba proběhla v Novém Boru v severních Čechách. Medaile poukazují na příběh hokeje a dlouhou tuzemskou tradici. Kruhový tvar připomíná puk, tělo rozbruslený led.

„Sklo jsem zvolila záměrně. Svým charakterem připomíná led a vybroušené ostré řezy na něm pak symbolizují stopy po bruslích vyjadřující dynamiku a pohyb,“ uvedla autorka Kateřina Handlová.

Nejlepší týmy na turnaji si o cenné kovy zahrají v neděli 26. května, nejprve od 15:20 o bronz a od 20:20 o zlato. Vstupenky na finálový víkend jsou stále v prodeji na oficiálním webu.

Anketa:
Líbí se ti sada medailí na letošní MS?
Jsou nádherné!
Nic moc.
Jsou nádherné!
62 %
Nic moc.
38 %
Domů
Sdílet
Diskuse