Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
19. března 2024 10:37
Čas čtení 0:39

Tuto zemi sužují nesnesitelná horka. Pocitově tam je 62 stupňů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tuto zemi sužují nesnesitelná horka. Pocitově tam je 62 stupňů
Zdroj: TASR/AP

Brazílii sužuje nesnesitelné horko. V šestimilionovém Riu de Janeiru naměřili pocitovou teplotu 62,3 stupně.

Vedra panují již několik dní. Nejhorší byla situace o víkendu. Největší problémy jsou v chudinských čtvrtích, kde není žádná zeleň. Ani na jihu města, kde se nachází botanická zahrada, však nebylo pocitově chladněji.

Úřady vydaly varování před pobytem na slunci a vyzývají k dostatečnému pití vody. Obyvatelé zaplavili pláže, chladili se i v bazénech v parcích.

19. března 2024 8:15 Čas čtení 0:43 V Evropě vznikla tanková koalice. Jejím cílem je pomoci Ukrajině V Evropě vznikla tanková koalice. Jejím cílem je pomoci Ukrajině

„Snažíme se chránit, chodit na otevřená místa nebo k moři. Ale něco dělat musíme. Bojím se, že se to bude zhoršovat, protože počet obyvatel prudce roste a kvůli výstavbě bytů se kácí lesy,“ řekla návštěvnice parku Tijucana Raquel Correiaová.

Vysoké teploty trápí i největší město Brazílie Sao Paulo, kde byla sobota se 34,7 stupně nejteplejším dnem v roce. Je to také nejvyšší březnová teplota naměřená brazilským ústavem od začátku pozorování v roce 1943.

Mnoho Brazilců se pokoušelo autem dostat k moři, na silnicích však vznikaly nekonečné kolony a zácpou se nakonec naplnil celý úsek od města k pobřeží.

Na jihu země naopak prší a hrozí, že déšť přinese povodně.

Domů
Sdílet
Diskuse