Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
21. března 2024 8:41
Čas čtení 0:46

V sobotu kraťasy, v neděli kabát. Víkendové počasí bude jako na houpačce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V sobotu kraťasy, v neděli kabát. Víkendové počasí bude jako na houpačce
Zdroj: Ilustračná fotografia: TASR/Jaroslav Novák

Víkend bude ve znamení kontrastního počasí. Rozdíl mezi sobotními a nedělními teplotami může být klidně až 10 stupňů. Předpověď počasí poskytl Český hydrometeorologický ústav.

Pátek se ponese v duchu oblačné a zatažené oblohy s ojedinělým deštěm. Ranní minima dosáhnou tří až sedmi stupňů, přes den se maxima vyšplhají na 12 až 16 stupňů.

Se zataženou a oblačnou oblohou se setkáme i v sobotu. K přeháňkám se ojediněle přidají i bouřky. Nejnižší ranní teploty se budou pohybovat mezi čtyřmi až osmi stupni, nejvyšší denní teploty mezi 14 až 18. 

21. března 2024 7:10 Čas čtení 1:07 Připomínáme si Mezinárodní den za odstranění rasové diskriminace. Jak si vede Česko? Připomínáme si Mezinárodní den za odstranění rasové diskriminace. Jak si vede Česko?

Pád teplot

„Teplé jižní proudění ukončí v sobotu od západu vlnící se studená fronta. Po jejím přechodu k nám pronikne studený vzduch od severozápadu, který přinese strmý pád teplot vzduchu,“ citují Novinky.cz meteoroložku Dagmar Honsovou.

Nedělní maxima budou na některých místech oproti sobotě klidně až o deset stupňů nižší, dosáhnou jen šesti až deseti stupňů. Minima klesnou až k bodu mrazu, ve vyšších polohách může sněžit. Chladnější epizoda bude trvat až do úterý, pak by se mělo oteplit.

Domů
Sdílet
Diskuse