Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
3. dubna 2024 8:17
Čas čtení 0:40

Eiffelova věž v Česku? V rámci olympiády ozdobí jezero Most

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

V Česku bude stát kopie Eiffelovy věže z Paříže. Na dva měsíce konání olympijských her bude postavena u jezera Most.

Za nápadem stojí Český olympijský výbor, který již pošesté pořádá Olympijský festival, v rámci něhož si lidé budou moct nejen vyzkoušet přes 50 sportů, ale právě i prohlédnout kopii Eiffelovky.

2. dubna 2024 11:24 Čas čtení 0:57 Chystáš se do Paříže na olympiádu? Připrav si pořádný balík, ceny ubytování závratně rostou Chystáš se do Paříže na olympiádu? Připrav si pořádný balík, ceny ubytování závratně rostou

14metrová replika již vzniká ve 3D tiskárnách v Horních Počernicích. „Celý proces bude trvat téměř tři měsíce a bude při něm třeba vyrobit a zkompletovat cca 1500 kusů vytištěných komponent,“ vysvětluje Honza Hřebabecký, CEO a zakladatel společnosti 3DDen, která má výrobu věže na starost.

Na její vznik je používán recyklovaný materiál z plastového odpadu vyloveného z oceánu zvaný oPET. Česká firma je první na světě, která ho využívá při 3D tisku.

Návrh Eiffelovy věže u jezera Most.
Návrh Eiffelovy věže u jezera Most. Zdroj: ASPEN.PR

Na Olympijském festivalu lidé budou moct nasát pařížskou atmosféru. „Těšíme se na společné fandění českým sportovcům, neboť po dlouhé době budou olympijské hry ve stejném časovém pásmu. Poprvé budeme mít i olympijský kemp pro fanoušky a věříme, že si návštěvníci užijí nejen celý den na Olympijském festivalu, ale i usínání v blízkosti naší verze Eiffelovky. Bude to náš Most do Paříže,“ řekla ředitelka projektů Českého olympijského výboru Naďa Černá.

Anketa:
Budeš sledovat olympijské hry v Paříži?
Jasně, budu se na ně koukat z pohodlí domova.
Určitě, pojedu se podívat do olympijského kempu.
Nebudu.
Jasně, budu se na ně koukat z pohodlí domova.
44 %
Určitě, pojedu se podívat do olympijského kempu.
25 %
Nebudu.
31 %
Domů
Sdílet
Diskuse