Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
4. dubna 2024 13:10
Čas čtení 0:40

FOTO: Nemáš doma tohle opalovací mléko? Kontrola ho označila jako nebezpečné

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: Nemáš doma tohle opalovací mléko? Kontrola ho označila jako nebezpečné
Zdroj: Pexels/Armin Rimoldi/volně k užití

Sezona opalovacích krémů začíná, jejich výběr je vhodné nepodcenit.

Ministerstvo zdravotnictví varuje před opalovacím mlékem značky BIO BIONE. Na obalu chybně uvádí míru ochranného faktoru. Ochranný sluneční faktor uvedený na výrobku je vyšší než naměřený ochranný faktor. Značení tedy vede spotřebitele k očekávání ochranné funkce, kterou výrobek neposkytuje.

3. dubna 2024 15:20 Čas čtení 0:42 Do Česka míří nová privátní značka potravin a drogerie. Kde ji najdeš? Do Česka míří nová privátní značka potravin a drogerie. Kde ji najdeš?

Opalovací mléko představuje vážné riziko pro lidské zdraví, protože nesplňuje požadavek Evropského parlamentu a Rady o kosmetických přípravcích, podle kterého musí být přípravek dodávaný na trh bezpečný hlavně z hlediska značení.

Mléko na opalovaní je v bílém plastovém obalu. Na přední i zadní straně je nalepená etiketa s barevnými tropickými květy a dalšími texty identifikujícími výrobek.

Identifikace výrobku:
BIO® BIONE, ochranné opalovací mléko Panthenol + karoten, SPF 20, 150 ml
číslo šarže / sp. do: 11/2025
EAN kód: 8595061618810
opalovací mléko
Zdroj: Hygienická stanice hl. m. Prahy

Pokud sháníš kvalitní výrobek na nadcházející léto, můžeš si pročíst náš test opalovacích krémů z loňského roku. Poradí ti, podle čeho si vybrat ten správný opalovací krém, jak jej správně používat, a spolu s pleťovou terapeutkou Katerynou Kadosh z pražského salonu Skin Atelier vyvrátí ty nejčastější mýty, které se pojí k používání prostředků na opalování. 

Domů
Sdílet
Diskuse