Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
8. dubna 2024 15:31
Čas čtení 0:43

Moderátorka německé televize vyzvala k bojkotu židovského zboží. Jako za nacismu, opřeli se do ní kritici

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Moderátorka německé televize vyzvala k bojkotu židovského zboží. Jako za nacismu, opřeli se do ní kritici
Zdroj: Unsplash / Levi Meir Clancy

Moderátorka německé veřejnoprávní televize SWR Helen Faresová kromě bojkotu propaguje také mobilní aplikaci, jež identifikuje zboží pocházející z Izraele.

Faresová ve videu, které umístila na svůj instagramový profil, prochází supermarketem, v angličtině sděluje své postoje a popisuje, proč například přestala kupovat čokoládový nápoj Alpro. Důvodem je to, že ho vyrábí společnost Danone. Francouzský potravinářský gigant totiž založil Isaac Carasso, příslušník sefardské židovské rodiny. Pro moderátorku je to nyní důvod, proč začala zboží této značky bojkotovat. Oživila tak mimo jiné nacistické heslo „Nekupujte u Židů“, za což taky právem okamžitě sklidila drsnou kritiku.

„Dnes je tomu šest měsíců, co teroristé Hamásu napadli Izrael, vraždili, znásilňovali a upalovali lidi zaživa. Více než tisíc lidí bylo zavražděno a Hamás stále drží rukojmí. Moderátorku SWR nenapadá nic jiného než inzerovat aplikaci, která detekuje značky spojené s Izraelem, aby lidé mohli tyto produkty bojkotovat. To je ‚Nenakupujte u Židů!‘ v roce 2024. Neuvěřitelné,“ rozčílil se uznávaný spisovatel Hasnain Kazim.

29. března 2024 9:00 Čas čtení 3:41 „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic

Prezident Německo-izraelské společnosti Volker Beck mezitím požaduje vysvětlení od veřejnoprávní stanice SWR. „Nemyslím si, že takový antisemitský bojkot je slučitelný s mandátem veřejné služby,“ řekl Beck pro deník Bild.

Domů
Sdílet
Diskuse