Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
ČTK
13. dubna 2024 13:15
Čas čtení 0:33

Premiér Petr Fiala se opět stal předsedou ODS, neměl protikandidáta

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Premiér Petr Fiala se opět stal předsedou ODS, neměl protikandidáta
Zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Premiér Petr Fiala byl v sobotu znovuzvolen předsedou ODS. Na post šéfa strany nikdo jiný nekandidoval.

Fiala získal 424 platných hlasů od 525 přítomných delegátů ostravského kongresu. Jeho cílem je vyhrát volby do Poslanecké sněmovny v roce 2025. Mandát obhájil popáté, když ho dokončí, bude v čele ODS déle než zakladatel strany Václav Klaus.

Fiala dnes delegáty požádal o silný mandát, který mu pomůže dovést ODS k vítězství v parlamentních volbách příštího roku.

Vláda pětikoalice, tedy ODS, lidovců, TOP 09, Starostů a Pirátů, má podle Fialy splněno 60 procent z úkolů, které si před více než dvěma lety zadala. Delegátům volebního kongresu ODS v Ostravě v kandidátském projevu dnes řekl, že není pochyb o tom, že do konce mandátu splní vláda naprostou většinu toho, co si předsevzala.

Vládní kabinet podle něj zvládl přejít přes neočekávané výzvy a restartu Česka nasvědčují všechny ekonomické ukazatele. „Poklesla inflace, ceny energií už několik měsíců klesají. Dočkáme se růstu reálných mezd,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse