Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
26. dubna 2024 12:23
Čas čtení 0:28

Na německém festivalu řádil zákeřný virus. Nemocí se nakazilo více než 700 návštěvníků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na německém festivalu řádil zákeřný virus. Nemocí se nakazilo více než 700 návštěvníků
Zdroj: Unsplash/Jonathan Kemper/na voľné použitie

Velmi nepříjemným způsobem skončilo víkendové zahájení jarních slavností v německém Stuttgartu, odkud si více než 700 návštěvníků odneslo tzv. norovirus, který způsobuje nevolnost, zvracení a průjem. Úřady příčinu zjišťují.

Jak informuje CNN Prima News, městská radnice evidovala ke středečnímu ránu celkem 430 případů nákazy, do večera tento počet stoupl na 727. Asi čtyři stovky z nich v rámci akce pobývaly v jednom z místních stanů, který během neděle navštívilo dalších asi 30 návštěvníků. Je tak možné, že se norovirus nešířil mezi návštěvníky akce ještě během sobotního slavnostního zahájení. 

3. dubna 2024 19:15 Čas čtení 0:35 Chceš si přivydělat? Nedaleko českých hranic hledají nosiče rakví, odměna je víc než příjemná Chceš si přivydělat? Nedaleko českých hranic hledají nosiče rakví, odměna je víc než příjemná

„Předpokládáme, že návštěva slavností nepředstavuje žádné riziko. Lidem však doporučujeme, aby dbali na hygienu a myli si ruce vždy před jídlem a po použití záchodu,“ uvedl pro deník Bild starosta města Sven Matis.

Příčina nákazy zatím není známá, městští hygienici se jejímu nalezení v současné době věnují. Radnice ujistila veřejnost, že hledání příčiny nebude mít dopad na průběh akce. 

Zpět
Sdílet
Diskuse