Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
3. dubna 2024 19:15
Čas čtení 0:35

Chceš si přivydělat? Nedaleko českých hranic hledají nosiče rakví, odměna je víc než příjemná

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Chceš si přivydělat? Nedaleko českých hranic hledají nosiče rakví, odměna je víc než příjemná
Zdroj: Flickr/Fredrik Andreasson/na voľné použitie

Zásadní problém řeší vedení bavorského městečka Kollnburg, které leží nedaleko českých hranic. Místním totiž došli nosiči rakví při pohřbech.

„Dříve to vždycky dělalo pár dobrovolníků, důchodců nebo zaměstnanců pohřebních ústavů,“ vzpomíná starosta obce Heinz Preuß v rozhovoru pro deník Bild s tím, že dnes se najde jen hrstka lidí, kteří jsou ochotni se funkce nosiče rakve zhostit. „Když jeden člověk odpadne, je to problém. Bylo by dobré, kdyby nás bylo více,“ doplňuje. 

29. března 2024 9:00 Čas čtení 3:41 „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic

Starosta se rozhodl najít nové zájemce již před dvěma lety prostřednictvím inzerátu v novinách. Odezva byla tehdy nulová, letos se však rozhodl zkusit štěstí znovu. Součástí inzerátu je několik základních požadavků. Nosič rakví musí být fyzicky stabilní, neboť nebožky a nebožtíci nemají společně s rakvemi zrovna váhu pírka. Nutností je také časová flexibilita, pohřby se totiž konají většinou v odpoledních hodinách. 

Největším lákadlem je zřejmě finanční odměna, která činí 30 až 50 eur (762 až 1270 korun) za jeden pohřeb. Zájemci mohou kontaktovat obec Kollnburg na telefonním čísle 09942/9412-0 nebo poslat e-mail na adresu [email protected]

Domů
Sdílet
Diskuse