Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
27. dubna 2024 13:00
Čas čtení 0:43

Hvězdu TikToku někdo zastřelil před jejím domem. Vrah se údajně vydával za kurýra

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hvězdu TikToku někdo zastřelil před jejím domem. Vrah se údajně vydával za kurýra
Zdroj: Flickr/Bryan Jones/volně k užití

Slavná irácká influencerka Om Fahad je po smrti. K incidentu mělo podle místních médií dojít v pátek večer v Bagdádu.

„Smrt ženy známé ze sociálních sítí“ již podle BBC potvrdilo i tamní ministerstvo vnitra. K vyšetření její smrti byl prý povolán speciální tým. Om Fahad, vlastním jménem Ghufran Sawadi, někdo zastřelil z motocyklu projíždějícího kolem jejího auta před jejím domem. Útočník se údajně vydával za kurýra služby doručující jídlo.

Om Fahad již v minulosti čelila trestům za své působení na sociálních sítích. Ve videích často tancovala na popové písně, navíc v přiléhavém oblečení. Minulý rok byla odsouzena na šest měsíců vězení, její obsah podle soudu podkopával „slušnost a veřejnou morálku“.

Tento krok následoval po zahájení činnosti vládního výboru, jehož úkolem je monitorovat stránky sociálních médií, pokud jde o obsah, který považuje za urážlivý, a trestat osoby, které jsou za něj zodpovědné. Evropsko-středomořská síť pro oblast lidských práv již toto chování označila za velmi znepokojující.

Zpět
Sdílet
Diskuse