Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
14. května 2024 v 8:37
Čas čtení 0:36

Déšť peněz ve Švýcarsku. Z nebe padaly bankovky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Déšť peněz ve Švýcarsku. Z nebe padaly bankovky
Zdroj: Freepik/ nikitabuida

V parku Chinawiese v Curychu se neznámý muž rozhodl obohatit spoluobčany. Z dronu vypustil 24 tisíc franků, v přepočtu zhruba 600 tisíc korun.

„V sobotu 11. května budou nad curyšským parkem Chinawiese pršet peníze. Nevěříš? Pak zůstaň doma. Všem ostatním: Hodně štěstí na Chinawiese,“ prohlásil dle serveru Novinky.cz mužský hlas ve videu na sociální síti. Představil se jako Oracle a na obličeji měl zlatou masku.

13. května 2024 v 17:43 Čas čtení 0:32 Nebe nad Českem ovládnou stíhačky. Armády chystají speciální cvičení Nebe nad Českem ovládnou stíhačky. Armády chystají speciální cvičení

„Ukázalo se, že nešlo jen o vtip. Kolem osmé hodiny večer se nad parkem objevil dron a z nebe začaly doslova pršet peníze. Na místě ihned zavládl boj. Všichni skočili po penězích. Lidé křičeli. Byl jsem shozen na zem. V provozu byla i sanitka,“ popsal jeden ze svědků deníku Blick.

Nakonec došlo i k zásahu zdravotníků. Na místě se zranil dvanáctiletý chlapec. Podle policie přišel do kontaktu s blíže neurčeným ostrým předmětem. Celý čin momentálně vyšetřuje policie, kromě zranění dítěte se také zabývá tím, že muž neměl k akci žádné úřední povolení.

Domů
Sdílet
Diskuse