Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Ilona Hobzová
23. května 2024 12:02
Čas čtení 0:40

Výstraha před bouřkami platí pro většinu Česka, hrozí i kroupy a lokální zatopení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Výstraha před bouřkami platí pro většinu Česka, hrozí i kroupy a lokální zatopení
Zdroj: Unsplash/Tengyart/volně k užití

Výstraha platí do čtvrtečních 19:00, v jižních Čechách až do 23. hodiny.

Český hydrometeorologický ústav (ČMHÚ) vydal výstrahu před silnými bouřkami. Od 11 do 19 hodin platí pro Prahu, Středočeský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj a také pro Vysočinu. 

22. května 2024 9:15 Čas čtení 0:35 Česko zasáhne velký výpadek léků. Podívej se, které přípravky budou v lékárnách chybět Česko zasáhne velký výpadek léků. Podívej se, které přípravky budou v lékárnách chybět

„Lokálně se budou vytvářet bouřky s přívalovými srážkami kolem 30 mm za krátký čas, v opakovaných bouřkách může spadnout i přes 50 mm srážek. Nelze vyloučit ani menší kroupy do 2 cm. Bouřky se budou pohybovat velmi pomalu k severu a večer jich bude ubývat,“ informovali meteorologové.

Pro Jihočeský, Plzeňský a Karlovarský kraj je výstraha delší, až do 23 hodin. I na tomto území hrozí kroupy a přívalové srážky, které mohou zejména na západě a jihozápadě způsobit rychlé vzestupy malých toků a lokální zatopení. 

Domů
Sdílet
Diskuse