Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Ondřej Jarůšek
25. května 2024 16:52
Čas čtení 0:50

Češi budou hrát o zlato! V senzačním zápase porazili Švédsko 7:3 a postupují do finále mistrovství světa

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češi budou hrát o zlato! V senzačním zápase porazili Švédsko 7:3 a postupují do finále mistrovství světa
Zdroj: TASR/AP

Český národní tým porazil v sobotním semifinálovém duelu výběr Švédska 7:3. Česko si tak zajistilo medaili ze šampionátu.

V úvodu zápasu se do vedení dostali Švédové, za které se trefil Marcus Johansson. V osmé minutě srovnal na 1:1 Dominik Kubalík, jen krátce poté však skóroval Marcus Pettersson, a Švédové tedy znovu vedli. Zásluhou Davida Kämpfa však český tým vyrovnal, po první třetině tak šly týmy do kabin s vyrovnaným skóre. 

hokej česko
Zdroj: TASR/AP

Gólový ohňostroj pro český tým pak přinesla druhá třetina, ve které se v poměrně krátkém sledu za sebou trefili Ondřej Kaše, Martin Nečas a opět Dominik Kubalík. Česko se tak dostalo do pohodlného vedení 5:2. Švédové se však nevzdávali bez boje a náskok Česka snížil na 5:3 Joel Eriksson. Do konce druhé třetiny už se skóre neměnilo.

V poslední třetině vedení Čechů navýšil na 6:3 Lukáš Sedlák, který posléze přidal ještě jeden gól a tím prakticky posvětil českou výhru. V samotném závěru se Sedlák trefoval znovu, rozhodčí však gól neuznal. Česko se tak po senzačním vítězství 7:3 probojovalo do finále, které se odehraje už v neděli 26. května. 

Druhý semifinálový souboj se odehraje v sobotu od 18:20, kdy proti sobě nastoupí Kanada a Švýcarsko. 

Domů
Sdílet
Diskuse