Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Anna Vondráková
26. května 2024 9:45
Čas čtení 0:41

Český nároďák má před dnešním finále problém. Jeden hráč dostal stopku za faul, další byl v nemocnici

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český nároďák má před dnešním finále problém. Jeden hráč dostal stopku za faul, další byl v nemocnici
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Díky výhře nad Švédskem se českému hokejovému týmu podařilo postoupit do finále mistrovství světa. V zápase se Švýcarskem budou možná chybět hned dva obránci.

„Nevím, co se stalo, zůstal tam ležet. To nikdy nechcete vidět, že někdo takhle zůstane na zemi. Já jsem se na zákrok nekoukal, potom jsem se ho hned ptal, jestli je v pohodě. On říkal, že jo,“ sdělil dle webu iSport k nešťastné situaci Jan Rutta. Při zápase totiž trefil loktem soupeře Isaaca Lundeströma.

25. května 2024 16:52 Čas čtení 0:50 Češi budou hrát o zlato! V senzačním zápase porazili Švédsko 7:3 a postupují do finále mistrovství světa Češi budou hrát o zlato! V senzačním zápase porazili Švédsko 7:3 a postupují do finále mistrovství světa

Rozhodčí však po zákroku nekontrolovali videozáznam a český hokejista zdánlivě vyvázl bez trestu. Švédsko tak přišlo o možnost hrát pětiminutovou přesilovku. To, že nedošlo k přezkoumání, překvapilo švédského i českého hráče. Později večer se však případem zabývala disciplinární komise, která se rozhodla udělit českému obránci stopku na jeden zápas. Rutta tak přijde o finále.

O možnost zahrát si finále mistrovství světa v Praze málem přišel i další člen sestavy. Jakub Krejčík dostal při semifinálovém zápase ránu pukem do obličeje a musel na chvíli opustit led. Do zápasu se poté vrátil s mřížkou a krvavým nosem. Podle posledních informací by se však do zápasu měl vrátit. „Chystal se do nemocnice na zákrok. Uvidíme v neděli,“ uvedl trenér týmu Radim Rulík.

Domů
Sdílet
Diskuse