Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
TASR
26. května 2024 13:38
Čas čtení 0:29

Hamás zaútočil raketami na Tel Aviv. Ve městě se rozezněly sirény

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hamás zaútočil raketami na Tel Aviv. Ve městě se rozezněly sirény
Zdroj: Ahmed Hasaballah/Getty Images

Zaútočil na město s téměř 500 000 obyvateli.

Ozbrojené křídlo palestinského hnutí Hamás v neděli oznámilo, že podniklo velký raketový útok na Tel Aviv. Poprvé po několika měsících se v tomto izraelském městě rozezněly sirény varující před raketovým útokem.

25. května 2024 8:26 Čas čtení 1:05 Putin je ochotný jednat o míru, tvrdí blízké zdroje. Má jednu podmínku Putin je ochotný jednat o míru, tvrdí blízké zdroje. Má jednu podmínku

Podle agentury AP je to poprvé za několik měsíců, co se sirény rozezněly v Tel Avivu. Hamás sice v uplynulých měsících útočil na Izrael raketami, jejich dolet nebyl dostatečný, aby ohrozil přímo Tel Aviv.

Hamás, proti kterému Izrael bojuje v Pásmu Gazy, uvedl, že zahájil rozsáhlý raketový úder na židovský stát. Podle něj se jedná o odvetu za civilisty zabité izraelskou armádou. Ta oznámila, že osm raket bylo odpáleno z Rafahu, píše server The Times of Israel, který původně informoval o deseti raketách. Armáda také informovala, že několik raket se podařilo zničit ve vzduchu.

Domů
Sdílet
Diskuse