Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
17. června 2024 v 10:19
Čas čtení 0:40

Olympiáda je v ohrožení. Pořadatele trápí kvalita vody v Seině

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Olympiáda je v ohrožení. Pořadatele trápí kvalita vody v Seině
Zdroj: freepik/ jc studio/ volně k užití

Téměř za měsíc mají být v Paříži zahájeny 33. olympijské hry. Triatlonisté a dálkoví plavci však stále nevědí, kde budou soutěžit.

Koupat se v Seině Paříž zakázala už v roce 1923, přesto se zde Francie rozhodla plavecké disciplíny pořádat, triatlon by měl dokonce proběhnout již na konci července. Podle zprávy společnosti Surfrider z konce května však řeka stále nesplňuje podmínky sportovních federací. Našla v ní příliš vysoký výskyt bakterie E. coli, na některých místech dokonce přesahovala trojnásobek povoleného množství, upozornila AFP.

17. června 2024 v 9:23 Čas čtení 0:23 Policie postřelila muže v Německu. Jen pár hodin před konáním Eura Policie postřelila muže v Německu. Jen pár hodin před konáním Eura

Úřady na problému prý pracují, starostka Paříže Anne Hidalgo již v roce 2017 schválila plán na vyčištění řeky za jeden a půl miliardy korun, informuje server ESPN. Dříve také prohlásila, že sama řeku otestuje a zaplave si v ní ještě před zahájením. Svůj plán však již dvakrát odložila.

Prefekt pařížského regionu Marc Guillaume již v dubnu prohlásil, že čištění řeky probíhá podle časového plánu. „Začátek her se shoduje s plánovaným dosažením dostatečné kvality vody. To je obrovský kolektivní úspěch,“ uvedl.

Na Seině by se měl odehrát i zahajovací ceremoniál. Zda k němu však dojde, také není jasné. V tomto ohledu spíše než kvalita vody trápí experty především bezpečnostní riziko.

Domů
Sdílet
Diskuse