Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
29. května 2024 v 15:10
Čas čtení 0:40

V Albertu našli falšované víno, výrobci ho dolévali vodou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Albertu našli falšované víno, výrobci ho dolévali vodou
Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před bílým vínem ze supermarketu Albert, které bylo při výrobě falšováno nepovoleným přídavkem vody.

Podle SZPI se jedná o výrobek Medvěd bílý, bílé bulharské víno, objem alkoholu 11 procent. Láhev má objem 750 ml, zemí původu je Bulharsko. 

Přídavek vody do vína je nepovolený vinařský postup. Inspektoři kromě toho v láhvi odhalili také nadlimitní zvýšení množství přirozeného alkoholu. Legislativa sice připouští přidání cukru do hroznového moštu ke zvýšení obsahu etanolu ve víně, výrobce však v tomto případě překročil mezní hodnotu stanovenou zákonem. 

„Zákazníkům se velice omlouváme. Jedná se o značkové víno od dodavatele Pemap. Ihned jak jsme se o pochybení prostřednictvím inspekce dozvěděli, všechny láhve jsme z prodejen stáhli a zlikvidovali,“ uvedl Albert ve svém vyjádření s tím, že s výrobcem jedná o nápravě, v ideálním případě o ukončení spolupráce. Zákazníci, kteří si výrobek dříve koupili, ho mohou v prodejnách vrátit a dostanou zpět peníze. 

Domů
Sdílet
Diskuse