Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
7. června 2024 v 12:12
Čas čtení 0:35

Tohle je žebříček 500 nejlepších univerzit světa. Podívej se, jak si vedou ty české

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Tohle je žebříček 500 nejlepších univerzit světa. Podívej se, jak si vedou ty české
Zdroj: Unsplash/Vasily Koloda/volně k užití

České univerzity se letos opět umístily v žebříčku 500 nejlepších vysokých škol. Nejlépe si v něm vede Univerzita Karlova, která si oproti loňskému roku dokonce přilepšila o dvě příčky a získala 246. místo.

Na 408. místě ji následuje Masarykova univerzita v Brně, která loni obsadila 400. příčku. Trojici uzavírá České vysoké učení technické v Praze, které oproti loňsku dokonce vystoupalo o 34 příček na 420. místo.

4. června 2024 v 7:45 Čas čtení 1:18 Tohle jsou prý nejošklivější stavby na světě. Nechybí ani pražská dominanta Tohle jsou prý nejošklivější stavby na světě. Nechybí ani pražská dominanta

Na prvních třech místech se umístily univerzity Massachusetts Institute of Technology (MIT), Imperial College London a Oxfordská univerzita.

Mezi 1000 nejlepších vysokých škol se letos dostalo devět českých zástupců, a to Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Vysoké učení technické v Brně, Univerzita Palackého v Olomouci, Česká zemědělská univerzita v Praze, Mendelova univerzita v Brně a Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, která se do žebříčku letos dostala poprvé.

Žebříček World University Rankings sestavuje britská poradenská společnost Quacquarelli Symonds (QS) od roku 2004. Školy hodnotí podle devíti kritérií, která zahrnují třeba reputaci mezi zástupci jiných vysokých škol, renomé mezi zaměstnavateli, citovanost autorů, počet zahraničních studentů a podobně. Celkem hodnotila přes 1500 škol, z toho 16 z Česka.

Domů
Sdílet
Diskuse