Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Ondřej Mrázek
24. června 2024 v 11:42
Čas čtení 0:21

Výbuch v továrně na baterie: Katastrofická nehoda si vyžádala nejméně 20 obětí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Výbuch v továrně na baterie: Katastrofická nehoda si vyžádala nejméně 20 obětí
Zdroj: Unsplash / Jay Heike

Požár vypukl v pondělí ráno v továrně společnosti Aricell ve městě Hwaseong, asi 45 kilometrů jižně od hlavního města Soulu.

Na záběrech místní televize bylo vidět, jak při hašení požáru stále dochází k malým explozím. Při požáru zatím zemřelo nejméně 16 lidí, uvedla agentura Reuters s odvoláním na představitele hasičů, i když konečný počet obětí může být pravděpodobně vyšší. Tisková agentura Yonhap uvedla, že bylo nalezeno asi 20 těl.

24. června 2024 v 8:27 Čas čtení 0:50 Víkendový zápas na Euru vyděsil fanoušky na stadionu i u televize. Fotbalista zůstal ležet bezvládně na zemi Víkendový zápas na Euru vyděsil fanoušky na stadionu i u televize. Fotbalista zůstal ležet bezvládně na zemi

V továrně Aricell se v druhém patře, kde se baterie kontrolovaly a balily, nacházelo odhadem 35 tisíc bateriových článků a další byly uskladněny jinde, uvádí BBC.

Jižní Korea je předním výrobcem lithiových baterií, které se používají v mnoha výrobcích od elektromobilů po notebooky.

Domů
Sdílet
Diskuse