Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
27. června 2024 v 12:43
Čas čtení 0:33

Biden a Trump se utkají v první předvolební debatě. Bude mít přísná pravidla

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Biden a Trump se utkají v první předvolební debatě. Bude mít přísná pravidla
Zdroj: TASR/AP

Prezident Joe Biden a odsouzený exprezident Donald Trump se utkají v první debatě před prezidentskými volbami v roce 2024. Debatu, která se uskuteční ve čtvrtek 27. června, pořádá CNN a budou ji provázet přísná pravidla.

Největší změnou je tlumení mikrofonů tomu kandidátovi, který zrovna nebude mluvit, což má zamezit vzájemnému dohadování se. Ve studiu nebude žádné publikum. Kandidáti si zároveň mohou přinést jen velmi málo předem napsaných poznámek a ani jeden z mužů se nesmí radit se svými týmy.

Redaktorka severoamerické redakce BBC Sarah Smith uvedla, že americké voliče nejvíce zajímají témata migrace a inflace, v nichž se oba kandidáti hluboce rozcházejí. Dle ní však bude záležet spíše na osobnosti než na politice.

27. června 2024 v 9:52 Čas čtení 0:49 Nový satelit bude ve vesmíru sbírat odpad. Byl postaven ze dřeva Nový satelit bude ve vesmíru sbírat odpad. Byl postaven ze dřeva
27. června 2024 v 8:50 Čas čtení 0:41 Poplatky za televizi a rozhlas se zvýší, rozhodla vláda. Rozšíří se i okruh platících Poplatky za televizi a rozhlas se zvýší, rozhodla vláda. Rozšíří se i okruh platících
27. června 2024 v 8:35 Čas čtení 0:42 „Komunisté chtěli ukázat, čeho všeho jsou schopni.“ Od smrti Milady Horákové uplynulo 74 let „Komunisté chtěli ukázat, čeho všeho jsou schopni.“ Od smrti Milady Horákové uplynulo 74 let

Prezident Biden bude dle její predikce zdůrazňovat Trumpovo odsouzení za trestný čin. Bývalý prezident se zase bude snažit využít Bidenova vysokého věku, dle republikánů je příliš starý, a to i přestože je jejich kandidát jen o čtyři roky mladší.

V letošním roce se jedná o jejich první debatu, roku 2020 spolu oba muži vystoupili na pódiu dvakrát.

Domů
Sdílet
Diskuse