Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
30. června 2024 v 13:00
Čas čtení 1:18

PŘEDPOVĚĎ: V Česku udeří extrémní bouřky, potom se hodně ochladí. Podívej se, co nás čeká

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: V Česku udeří extrémní bouřky, potom se hodně ochladí. Podívej se, co nás čeká
Zdroj: Pexels/Tsvetoslav Hristov/volně k užití

Po tropické výhni posledních dní do Česka v neděli dorazí studená fronta, která s sebou kromě citelného ochlazení přinese také silné bouřky a deště.

V neděli bude přes den polojasno až oblačno, odpoledne však bude postupně přibývat oblačnosti. Bouřky s přeháňkami se postupně objeví na většině území, varují meteorologové. Teploty během dne dosáhnou tropických 30 až 34 stupňů, na západě Čech kolem 27 stupňů. 

30. června 2024 v 11:27 Čas čtení 0:42 Extrémní teploty nekončí. Česko zažilo jednu z nejteplejších nocí v historii Extrémní teploty nekončí. Česko zažilo jednu z nejteplejších nocí v historii

Výstraha před velmi silnými bouřkami platí od nedělního poledne pro Prahu, Středočeský, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický kraj a Vysočinu. Od 16 hodin pak výstraha platí také pro Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj. 

Silné bouřky s sebou mohou přinést přívalové srážky s úhrnem až 70 milimetrů, velké kroupy o velikosti přes tři centimetry či nárazy větru o síle až 90 kilometrů v hodině. Lokálně se očekává také přívalový déšť, který může způsobit rozvodnění malých toků a suchých koryt či zatopení podchodů. Objevit se mohou také přívalové povodně. Nebezpečí představuje i silný vítr, který může vyvracet stromy nebo způsobit škody na majetku a v dopravě. 

28. června 2024 v 8:00 Čas čtení 4:35 How to kviff. Tipy, jak se dostat na filmy a kam na pivo i levné jídlo, od lidí, kteří jezdí do Varů každý rok How to kviff. Tipy, jak se dostat na filmy a kam na pivo i levné jídlo, od lidí, kteří jezdí do Varů každý rok

Pondělní obloha bude oblačná až zatažená, přes den na většině území s deštěm nebo přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku se mohou ojediněle objevit i bouřky. Nejvyšší teploty během dne vystoupají na 20 až 24 stupňů, na západě bude kolem 18 stupňů. 

Zatažená obloha a přeháňky s námi zůstanou i v úterý. Srážky budou k večeru ubývat, na Moravě a ve Slezsku s nimi odejde i oblačnost. Nejvyšší teploty dosáhnou 20 až 24 stupňů, na západě a severu Čech 18 stupňů. 

Ve středu meteorologové očekávají oblačno a polojasno, na Moravě místy a ve Slezsku ojediněle se mohou objevit i přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni, na západě kolem 19 stupňů. Vát bude slabý severní až severozápadní vítr o síle 1 až 4 metry za sekundu. 

30. června 2024 v 10:20 Čas čtení 1:02 Červený koberec na festivalu v Karlových Varech: Jaké outfity předvedly české celebrity? Červený koberec na festivalu v Karlových Varech: Jaké outfity předvedly české celebrity?

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle se mohou objevit přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou 21 až 25 stupňů, na jihu Moravy bude až 27 stupňů. 

Od pátku do neděle meteorologové očekávají jasno až polojasno, při přechodné oblačnosti ojediněle i přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 24 až 29 stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse