Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
11. července 2024 v 9:34
Čas čtení 0:37

George Clooney vyzval Bidena k ostoupení z voleb. „Není to jen můj názor,“ řekl

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
George Clooney vyzval Bidena k ostoupení z voleb. „Není to jen můj názor,“ řekl
Zdroj: Getty Images

Americký herec a dlouholetý člen Demokratické strany George Clooney ve středu vyzval Joa Bidena, aby se vzdal kandidatury v listopadových prezidentských volbách.

Hercův krok je poměrně překvapivý, neboť ještě před třemi týdny se sám zúčastnil benefiční akce, která Bidenově kampani přinesla rekordní výtěžek ve výši 30 milionů dolarů. Clooney řekl, že má současného prezidenta sice rád, ale při jeho setrvání v kampani by demokraté mohli ztratit prezidentský úřad i kontrolu nad Kongresem. 

6. července 2024 v 10:15 Čas čtení 0:36 „Jsem první černošská žena v Bílém domě,“ prohlásil zmatený Biden. Odstoupit i přes kritiku odmítá „Jsem první černošská žena v Bílém domě,“ prohlásil zmatený Biden. Odstoupit i přes kritiku odmítá

„Není to jen můj názor, je to názor všech senátorů, členů Kongresu a guvernérů, se kterými jsem soukromě mluvil,“ řekl herec v rozhovoru pro deník New York TImes. Strana by podle něj měla vybrat nového kandidáta na srpnovém nominačním sjezdu.

Jako možnou náhradu pak zmínil současnou viceprezidentku Kamalu Harris a guvernéry Wese Moora z Marylandu, Gretchen Whitmer z Michiganu a Gavina Newsoma z Kalifornie. 

Biden čelí výzvám k odstoupení ze strany svých stranických kolegů i veřejnosti. Rozbuškou byla televizní debata na konci června, ve které prezident působíl unaveně, zmateně a nebylo mu dobře rozumět. Na začátku týdne nicméně prezident v dopise určeném kongresmanům možnost svého odstoupení z kampaně odmítl. 

Domů
Sdílet
Diskuse