Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
6. července 2024 v 10:15
Čas čtení 0:36

„Jsem první černošská žena v Bílém domě,“ prohlásil zmatený Biden. Odstoupit i přes kritiku odmítá

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Jsem první černošská žena v Bílém domě,“ prohlásil zmatený Biden. Odstoupit i přes kritiku odmítá
Zdroj: TASR/AP

Americký prezident Joe Biden se dopustil dalšího přešlapu, když si v rozhlasovém rozhovoru naprosto evidentně popletl několik lidí a skutečností.

„Mimochodem jsem hrdý na to, že jsem, jak jsem řekl, první viceprezident, první černošská žena, která sloužila s černošským prezidentem,“ řekl Biden podle britského deníku The Telegraph. Pravděpodobně si tak popletl sebe, jakožto bývalého viceprezidenta z let 2009–2017, bývalého prezidenta Baracka Obamu a současnou viceprezidentku Kamalu Harris. 

Bidenova slova přicházejí v době, kdy čelí sílícím tlakům na své odstoupení z prezidentských voleb, které se uskuteční v listopadu. Spouštěčem byla televizní debata z konce června, v níž současný prezident působil velmi unaveně a oproti svému protikandidátovi Donaldu Trumpovi mnohem méně energicky. 

4. července 2024 v 16:21 Čas čtení 0:54 Náhrada za Bidena? Trumpa může podle průzkumu porazit jen žena, která v Bílém domě už byla Náhrada za Bidena? Trumpa může podle průzkumu porazit jen žena, která v Bílém domě už byla

Bidena k odstoupení nepřímo vyzvala mimo jiné demokratická guvernérka státu Massachusetts Maura Healey, podle které musí nejlepší cestu rozhodnout sám prezident. „Vyzývám jej, aby v následujících dnech naslouchal americkému lidu a pečlivě zhodnotil, zda zůstává naší nejlepší nadějí na porážku Donalda Trumpa,“ řekla. 

Biden však z boje o Bílý dům odmítá odstoupit. Tuto možnost vyloučil v rozhovoru pro stanici ABC News.

Domů
Sdílet
Diskuse