Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
12. července 2024 v 10:03
Čas čtení 0:50

FOTO: V Pardubicích lidé po deštích vyrazili plavat do ulic, objevil se i nafukovací plameňák

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: V Pardubicích lidé po deštích vyrazili plavat do ulic, objevil se i nafukovací plameňák
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Bouřka, která se ve čtvrtek přehnala přes Pardubicko, zaplavila sklepy, podjezdy, podzemní garáže, ale i silnice. Déšť zatopil i chodník vedle nákupního centra Palác Pardubice.

Na fotce, kterou sdílel uživatel na platformě X, jsou zachyceni mladiství koupající se v zaplaveném chodníku vedle Paláce Pardubice. Jeden z nich si na místo dokonce přinesl nafukovacího plameňáka.

„Lepší byl možná podjezd v Pardubicích. Tam se možná dalo i plavat a povedený byl i podchod k vlakům na nádraží,“ okomentoval příspěvek další uživatel platformy.

Ne všechno však bylo podobně veselé. Na bouřku se silným deštěm upozorňoval Český hydrometeorologický ústav, podle něhož si lidé měli dávat pozor hlavně na kroupy o velikosti tří centimetrů a silné nárazy větru. 

Mluvčí hasičů Vendula Horáková pro Novinky řekla, že v jednu chvíli v Pardubicích zasahovalo deset jednotek hasičů ze širokého okolí. „Od 18. hodiny do 21. hodiny hasiči v celém kraji zasahovali u 144 událostí. Na tísňovou linku 112 již po deváté hodině nepřicházelo tolik hovorů žádajících o pomoc, ale odstraňovat následky bouřky v terénu museli hasiči ještě několik hodin poté,“ řekla Horáková.

12. července 2024 v 9:01 Čas čtení 0:42 Sesuv půdy v Tatrách si vyžádal dvě oběti. Jednou z nich byla Češka Sesuv půdy v Tatrách si vyžádal dvě oběti. Jednou z nich byla Češka
12. července 2024 v 8:07 Čas čtení 0:54 VIDEO: Biden omylem označil Putina za prezidenta Ukrajiny. Spletl si i Trumpa VIDEO: Biden omylem označil Putina za prezidenta Ukrajiny. Spletl si i Trumpa
11. července 2024 v 20:39 Čas čtení 0:30 Barbora Krejčíková postoupila do finále Wimbledonu. Vyzve Italku Jasmine Paolini Barbora Krejčíková postoupila do finále Wimbledonu. Vyzve Italku Jasmine Paolini

Bouřka zatopila sklepy, podjezdy či podzemní garáže, dále způsobila popadané stromy nebo problémy s dodávkou elektrické energie. „Za zmínku stojí záchrana osob z auta, které skončilo potopené v pardubickém podjezdu v ulici 17. listopadu. Posádce vozu jsme pomohli,“ dodala Horáková.

Během večera se supercela přesunula na Olomoucko.

Domů
Sdílet
Diskuse