Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
12. července 2024 v 8:07
Čas čtení 0:54

VIDEO: Biden omylem označil Putina za prezidenta Ukrajiny. Spletl si i Trumpa

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Biden omylem označil Putina za prezidenta Ukrajiny. Spletl si i Trumpa
Zdroj: TASR/AP

Amerického prezidenta Joea Bidena vyzvala jeho vlastní strana, aby odstoupil z kampaně.

Americký prezident Joe Biden, který je intenzivně probírán v médiích i politických kruzích kvůli své způsobilosti vykonávat prezidentský úřad, ve čtvrtek na slavnostním ceremoniálu NATO ve Washingtonu omylem představil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského jako prezidenta Putina.

12. července 2024 v 7:42 Čas čtení 0:30 Důchodová kalkulačka: Spočítej si, jaký bude tvůj důchod po roce 2025 Důchodová kalkulačka: Spočítej si, jaký bude tvůj důchod po roce 2025
11. července 2024 v 16:02 Čas čtení 2:00 Kontroverzní Project 2025: Co čeká Ameriku v případě zvolení Donalda Trumpa? Kontroverzní Project 2025: Co čeká Ameriku v případě zvolení Donalda Trumpa?
11. července 2024 v 14:59 Čas čtení 0:22 VIDEO: „To si tak rybaříš a najednou...“ Dvěma rybářům uprostřed moře proletěly nad hlavou ruské rakety VIDEO: „To si tak rybaříš a najednou...“ Dvěma rybářům uprostřed moře proletěly nad hlavou ruské rakety

Biden nejprve vzdal ukrajinskému prezidentovi hold jako odvážnému a odhodlanému vůdci, jenom aby ho následně představil slovy: „Dámy a pánové, prezident Putin.“ Poté odstoupil od mikrofonu. Zelenskyj to pak zachraňoval tím, že reagoval: „Já jsem lepší.“

Biden se na tiskové konferenci dopustil ještě jedné chyby, za kterou ho zesměšnil i jeho soupeř Donald Trump. Současný prezident totiž omylem přiřadil viceprezidentce Kamale Harrisové příjmení Trump.

Načasování by přitom pro Bílý dům nemohlo být horší. V posledních dnech a týdnech se totiž množí výzvy k tomu, aby demokraté Bidena do listopadových prezidentských voleb nahradili jiným kandidátem, protože riziko znovuzvolení Donalda Trumpa s každým takovým nešťastným výrokem jenom roste.

Bidena vyzvalo k odstoupení z kampaně 16 demokratických členů Kongresu, včetně senátora Petera Welche z Vermontu. Nově pak Bidena urgovala k odstoupení z voleb i řada celebrit v čele s Georgem Clooneym, jedním z jeho největších dosavadních podporovatelů, který mu jenom minulý měsíc pomohl zvládnout vybrat dalších 30 milionů dolarů na prezidentskou kampaň.

Domů
Sdílet
Diskuse