Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
15. července 2024 v 9:49
Čas čtení 0:42

Zapomeňte na Ronalda. Nejlepší střelec letošního Eura je ze Slavie

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zapomeňte na Ronalda. Nejlepší střelec letošního Eura je ze Slavie
Zdroj: TASR/AP

Díky rozhodnutí UEFA zrušit pomocné pravidlo, které při rovnosti dávalo výhodu hráči, jenž si připsal více asistencí, se nejlepším střelcem letošního turnaje stal i fotbalista Slavie.

Po necelém měsíci zná fotbalové Euro 2024 konečně svého vítěze. Španělé nakonec zvládli za obří podpory fanoušků z celého světa porazit neprůbojnou Anglii a celkově již počtvrté pozvedli pohár pro vítěze Evropy. V otázce nejlepšího střelce turnaje se ovšem vítězů našlo více.

14. července 2024 v 16:45 Čas čtení 0:27 Pozor na turistické pasti v Chorvatsku. Bar ve známém letovisku začal vybírat poplatek za položení ručníku na písek Pozor na turistické pasti v Chorvatsku. Bar ve známém letovisku začal vybírat poplatek za položení ručníku na písek

Turnaj totiž gólově nikdo extra neovládl, Zlatou kopačku pro nejlepšího kanonýra turnaje tak dostane hned šestice hráčů včetně slávisty Ivana Schranze. Každý dal po třech gólech a přídavné pravidlo o počtu asistencí UEFA zrušila, tudíž nelze vybrat jednoznačného vítěze.

Slovenskému útočníkovi se Euro vskutku povedlo. Trefil se ve skupině proti Belgii i Ukrajině a otevřel skóre v osmifinálovém zápase proti Anglii. Slováci díky jeho trefě málem nakonec stříbrné hráče trenéra Southgata vyřadili, nakonec však padli v prodloužení. 

Anketa:
Co říkáš na letošní Euro?
Byl to skvělý fotbal, těším se na další turnaj!
Sledoval*a jsem, ale zápasy nic moc.
Fotbal... to je ta hra, jak se honí za tím míčem?
Byl to skvělý fotbal, těším se na další turnaj!
21 %
Sledoval*a jsem, ale zápasy nic moc.
64 %
Fotbal... to je ta hra, jak se honí za tím míčem?
14 %

Schranzovi se nicméně povedlo dát o sobě ve 30 letech opět znát a mnozí nyní spekulují, jestli v budoucnu hráčem Slavie zůstane, nebo přece jen nezamíří na nějakou poslední větší štaci do zahraničí.

Domů
Sdílet
Diskuse