Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
17. července 2024 v 13:23
Čas čtení 0:41

Senátor z ODS už podvanácté nepodal majetkové přiznání. Je to tak lepší, tvrdí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Senátor z ODS už podvanácté nepodal majetkové přiznání. Je to tak lepší, tvrdí
Zdroj: Wikimedia Commons

Senátor za ODS Raduan Nwelati opět nepodal majetkové přiznání. Postup mu dle jeho slov poradil právník. Informovaly o tom Novinky.

Nwelati po otci prý zdědil majetek v Sýrii, který ale do majetkového přiznání nedokáže popsat. Dle jeho vyložení zákona o střetu zájmů je lepší neuvést nic než podat neúplné přiznání, což by podle něj bylo trestným činem.

17. července 2024 v 12:13 Čas čtení 1:09 Chceš se seznámit, nebo rovnou oženit? Díky Kofole to na festivalech bude možné Chceš se seznámit, nebo rovnou oženit? Díky Kofole to na festivalech bude možné

S jeho interpretací zákona však ostatní nesouhlasí. Ministerstvo spravedlnosti uvedlo, že za dodání nekompletního přiznání vyšší sankce není. Za nepodání majetkového přiznání hrozí stejná pokuta jako za podání nepřesných informací, a to suma do 50 tisíc korun.

„Pokud je v situaci, kdy by on sám nedokázal přesně popsat svůj majetek, který by měl přiznat, tak je vyloučené, že by mohl být potrestán. A jestli má stanovisko, že by za to měl být trestán přísněji než za to, že nepodá přiznání vůbec, tak to je podle mne účelová argumentace,“ řekl vedoucí právník Transparency International Jan Dupák.

Nwelatiho majetek si lidé prý mohou zkontrolovat v katastru nemovitostí nebo registru vozidel, brání se. Dohledatelná není hypotéka ve výši 10 milionů, o které se zmínil Novinkám. Další informace napsal roku 2018 a 2020 na své sociální sítě. Případem senátora se zabývají odborníci.

Domů
Sdílet
Diskuse