Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
23. července 2024 v 11:36
Čas čtení 0:36

Chystáš se na Sněžku? Jedna z nejvyužívanějších tras je aktuálně uzavřená

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Chystáš se na Sněžku? Jedna z nejvyužívanějších tras je aktuálně uzavřená
Zdroj: Unsplash/Tom Jur/volně k užití

Od pondělí do středy se uzavřela část trasy směřující na hřeben Krkonoš a nejvyšší horu Česka. Informoval o tom web TN.cz.

„Modře značená cesta z Pece pod Sněžkou do Obřího sedla bude po několik příštích dní zcela uzavřena pro veřejnost,“ řekl pro server mluvčí Krkonošského národního parku Radek Drahný. Důvodem je oprava mostku.

21. července 2024 v 8:00 Čas čtení 4:11 Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů?

„Mostek přes Rudný potok se posunul a je potřeba jeho opěrné zdi stabilizovat. To je nezbytné udělat s vyloučením veřejnosti, protože to místo se prakticky nedá nikde jinde smysluplně obejít,“ doplnil pro TN.cz Drahný. Cesta je přitom jednou z nejvyužívanějších, denně jí projdou tisíce lidí.

Jakou další možnost tedy turisté mířící na nejvyšší vrchol Česka mají? Mohou se vydat například po zelené turistické trase na Růžovou horu a chatu na Růžohorkách. Odtud pak po žluté turistické značce až na vrchol. Alternativou je také cesta přes Výrovku a Luční boudu. 

22. července 2024 v 17:22 Čas čtení 0:45 Známe 10 nejrizikovějších měst světa. Do jednoho můžeš letět přímo z Česka Známe 10 nejrizikovějších měst světa. Do jednoho můžeš letět přímo z Česka

Připravit se ale musíš na to, že na Sněžku v období hlavní sezóny míří hodně lidí. Denně se tam aktuálně vydává i deset tisíc lidí, fronta na lanovku může trvat hodinu.

Domů
Sdílet
Diskuse