Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
22. července 2024 v 17:22
Čas čtení 0:45

Známe 10 nejrizikovějších měst světa. Do jednoho můžeš letět přímo z Česka

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Známe 10 nejrizikovějších měst světa. Do jednoho můžeš letět přímo z Česka
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)

Forbes Advisor zveřejnil žebříček nejrizikovějších měst pro turisty. Přední příčky obsadila města jižní Ameriky a Asie, na osmém místě se pak umístila egyptská Káhira. S tou nově pojí Prahu přímý let.

V rámci studie bylo porovnáváno 60 měst. Porovnáváno bylo sedm rizikových kategorií – kriminalita, osobní bezpečnost, zdraví, infrastruktura, přírodních katastrofy a digitální bezpečnost. Maximální nelichotivé skóre nebezpečnosti bylo stanoveno na sto bodů. Tolik jako jediný získal Caracas, hlavní město Venezuely.

22. července 2024 v 14:08 Čas čtení 0:49 Aktualizovaná výstraha před bouřkami: Na těchto místech hrozí nejsilnější Aktualizovaná výstraha před bouřkami: Na těchto místech hrozí nejsilnější

Na druhé místě s 93,12 body nebezpečnosti se umístilo pákistánské Karáčí, a to převážně kvůli riziku teroristických útoků. Třetí místo obsadil mayanmarský Rangún. Kvůli rizikům krádeží identity a přírodních katastrof si vysloužil 91,67 bodu.

egypt, cestovanie
Zdroj: Unsplash/Omar Elsharawy/na voľné použitie

Káhira, hlavní město Egypta, byla ohodnocena 83,44 body, čímž se umístila jako osmé nejnebezpečnější město. Nevedla si dobře v kategoriích zdravotní péče, rizika krádeže identity a celkové infrastruktuře. Právě s ní nás ale nově pojí přímý let aerolinek Egyptair.

Jako nejbezpečnější město byl vyhlášen Singapur. Městský stát se může blýsknout vysokou úrovní zdravotní péče i infrastruktury. I za to obdržel skóre 0.

10 nejnebezpečnějších měst světa pro turisty

  1. Caracas, Venezuela – rizikové skóre 100
  2. Karáčí, Pákistán – rizikové skóre 93,12
  3. Rangún, Myanmar – rizikové skóre 91,67
  4. Lagos, Nigérie – rizikové skóre 91.54
  5. Manila, Filipíny – rizikové skóre 91,49
  6. Dháka, Bangladéš – rizikové skóre 89,5
  7. Bogota, Kolumbie – rizikové skóre 86,7 
  8. Káhira, Egypt – rizikové skóre 83,44
  9. Mexico City, Mexiko – rizikové skóre 82,43
  10. Quito, Ekvádor – rizikové skóre 82,02
Domů
Sdílet
Diskuse