Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
25. července 2024 v 9:29
Čas čtení 0:30

AKTUÁLNĚ: Populární kanadské město se ocitlo v plamenech. V ohrožení je i ropovod

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Populární kanadské město se ocitlo v plamenech. V ohrožení je i ropovod
Zdroj: Unsplash/Issy Bailey

Lesní požár zcela pohltil město Jasper v kanadské provincii Alberta, které je významným turistickým centrem.

Požár se k městu přibližoval již několik dnů, nakonec do něj díky silnému větru vtrhl ve středu večer. „Je to prostě nejhorší noční můra naší komunity,“ řekl stanici CBC starosta Jasperu Richard Ireland. 

Jasper je mimo jiné sídlem stejnojmenného národního parku. Jeho správa na Facebooku uvedla, že ve městě zůstávají hasiči, kteří se snaží ochránit co nejvíce objektů včetně kritické infrastruktury, komunikačních zařízení, čistírny odpadních vod či ropovodu Trans Mountain, který v blízkosti města vede. 

21. července 2024 v 15:27 Čas čtení 0:10 AKTUÁLNĚ: Na Domažlicku hoří hromada pneumatik a okolní budovy, ve vedru kolabují hasiči AKTUÁLNĚ: Na Domažlicku hoří hromada pneumatik a okolní budovy, ve vedru kolabují hasiči

Kvůli lesním požárům místní úřady nařídily evakuaci asi 25 tisíc lidí. Provincie Alberta se aktuálně potýká s 176 požáry, místní vláda již požádala o pomoc federální vládu i armádu. 

Domů
Sdílet
Diskuse