Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
26. července 2024 v 7:36
Čas čtení 0:49

Předpověď na víkend: Návrat tropických veder a další bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď na víkend: Návrat tropických veder a další bouřky
Zdroj: TASR/AP

Česko čeká o víkendu velké oteplení.

Ve čtvrtek bude nad naším územím převládat polojasná obloha, večer bude až skoro jasno. Na horách se při zvětšené oblačnosti mohou objevit i přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou 22 až 27 stupňů, v tisíci metrech na horách bude kolem 16 stupňů. 

19. července 2024 v 11:36 Čas čtení 0:43 Meteorologové mají předpověď počasí na srpen i podzim. Jak bude? Meteorologové mají předpověď počasí na srpen i podzim. Jak bude?

Páteční obloha bude oblačná až polojasná, v severozápadní polovině Čech se může ojediněle objevit déšť nebo přeháňky. Zpočátku bude zejména v jihovýchodní polovině území až skoro jasno. Nejvyšší teploty vystoupají na 24 až 28 stupňů, v nejnižších polohách Čech a Moravy až na 30 stupňů. Vát bude slabý proměnlivý vítr o síle do čtyř metrů za sekundu. 

Výrazné oteplení přinese sobota, kdy meteorologové očekávají nejvyšší teploty dosahující 29 až 33 stupňů, na jižní Moravě dokonce až 35 stupňů. Večer bude v severozápadní polovině Čech postupně přibývat oblačnosti, místy se objeví přeháňky a bouřky. 

V neděli bude oblačno až zataženo. Na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku polojasno až jasno. Meteorologové očekávají přeháňky, místy bouřky, které mohou být i silné. Odpoledne a večer budou srážky od západu ustávat, stejně tak bude ubývat i oblačnost. Nejvyšší denní teploty budou rozličné, na západě dosáhnou 20 stupňů, zatímco na jihovýchodě území bude až 33 stupňů. Vítr se očekává mírný o síle dva až šest metrů za sekundu, který může v bouřkách přechodně zesílit. 

Domů
Sdílet
Diskuse