Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Eva Thonhauserová TASR
28. července 2024 v 17:53
Čas čtení 0:50

Trump vzkazuje křesťanům, že po jeho zvolení už nebudou muset volit. Kamala Harris tvrdí, že chce „zrušit demokracii“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Trump vzkazuje křesťanům, že po jeho zvolení už nebudou muset volit. Kamala Harris tvrdí, že chce „zrušit demokracii“
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana

Tým Kamaly Harris ostře zkritizoval Trumpa za jeho výrok.

  • Prezidentský kandidát amerických republikánů Donald Trump vyvolal rozruch vyjádřením na setkání s konzervativními křesťany, kterým řekl, že v případě jeho opětovného zvolení „už nebudou muset volit“.
  • Není jasné, co měl přesně Trump na mysli.
  • Předvolební tým jeho soupeřky, demokratky Kamaly Harris, označil Trumpovo prohlášení za známku toho, že chce „zrušit demokracii“, pokud se znovu dostane do Bílého domu.
28. července 2024 v 8:00 Čas čtení 8:09 Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká

Proč je to důležité: Během předvolební kampaně vystupuje Trump provokativně a záměrně ponechává prostor pro interpretaci svých vyjádření.

Citace: „Křesťané, jděte volit. Jen tentokrát. Už to nebudete muset dělat. Ještě čtyři roky, víte co? Vyřeší se to, bude to v pořádku. Už nebudete muset volit,“ řekl exprezident.

Širší kontext: Trump na předvolební akci na Floridě v pátek večer vyzval lidi, aby 5. listopadu odevzdali své hlasy v prezidentských volbách.

„Na naši demokracii útočí kriminálník Donald Trump: Po posledních volbách, které Trump prohrál, poslal dav, aby zvrátil výsledky. V této kampani přislíbil násilí, pokud prohraje, ukončení našich voleb, pokud vyhraje, a zrušení ústavy, aby mohl být diktátorem a zavést v Americe svůj nebezpečný program Project 2025,“ uvedl mluvčí Harris.

Domů
Sdílet
Diskuse