Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
15. srpna 2024 v 13:41
Čas čtení 1:04

Baltské letadlo se zřejmě bude jmenovat K*nda. Češi zbořili hlasování

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Baltské letadlo se zřejmě bude jmenovat K*nda. Češi zbořili hlasování
Zdroj: Wikimedia Commmons

Aerolinka airBaltic udělala hlasování pro jména svých 48 letadel. Když se soutěž dostala do povědomí Čechů, pořádně výsledky zamávali.

„Hlasujte pro pojmenování jednoho z našich letadel po vašem městě!“ stojí hned na začátku internetové stránky, na které hlasování probíhá. Aerolinka pojmenuje 48 svých letadel po pobaltských městech, tedy 16 po každé z pobaltských zemí – Lotyšsko, Litva a Estonsko.

15. srpna 2024 v 11:45 Čas čtení 0:39 V Africe se šíří nová forma viru. WHO vyhlásila nejvyšší stupeň varování V Africe se šíří nová forma viru. WHO vyhlásila nejvyšší stupeň varování

Čechy nejvíce zaujalo estonské město s názvem Kunda, které čítá tři tisíce obyvatel. V žebříčku hlasování se vyšplhalo z původní úterní 19. pozice na první místo, které si drží doteď. Výsledky se aktualizují jednou denně po poledni, ve čtvrtek v poledne má Kunda 72 396 hlasů. Hlasovat můžeš jednou každý den.

Kunda nebo Püssi

Na druhé příčce je zatím město Püssi s 9 314 hlasy a stupínek vítězů uzavírá hlavní město Tallinn. Předehnat Čechy oblíbené město se do 22. srpna, kdy soutěž končí, podaří tedy už jen stěží. „Nemáme k tomu tak úplně oficiální vyjádření. Jak jistě rozumíte, jména těchto měst jsou mimo kontrolu aerolinek airBaltic a v určitých jazycích prostě mohou mít některá jména různé významy,“ řekla Novinkám mluvčí aerolinek Daniela Bergmaneová.

15. srpna 2024 v 11:45 Čas čtení 0:39 V Africe se šíří nová forma viru. WHO vyhlásila nejvyšší stupeň varování V Africe se šíří nová forma viru. WHO vyhlásila nejvyšší stupeň varování

V Litvě je na prvním místě prozatím město Druskininkai s 12 219 hlasy, následuje Rokiškis s 5 616 hlasy a poté hlavní město Riga, které získalo 4 747 hlasů. V Lotyšsku je hlavní město také na třetím místě, má 8 255 hlasů. Druhé Rēzekne získalo 11 947 hlasů a prozatímní vítěz Daugavpils 22 427 hlasů. Kunda má tedy přede všemi náskok o minimálně 50 tisíc hlasů.

AirBaltic soutěž vyhlásilo jako uctění 35. výročí vzniku Baltského řetězu, demonstrace, při které zhruba dva milióny lidí napříč Pobaltím okupovaným Sovětským svazem vytvořily lidský řetěz dlouhý přibližně 600 kilometrů s cílem ukázat soudržnost tří pobaltských národů a podtrhnout jejich snahu o obnovení suverenity.

Domů
Sdílet
Diskuse